JOKIĆ OSTAO BEZ NAJVEĆE PODRŠKE U TIMU: Pre dve godine Nikoli je pred svaki meč govorio da će postati MVP!
sjajna kombinatorika mogla se videti između Vil Bartona i Nikole Jokića, Foto: AP

DIRLJIVI DETALJI!

JOKIĆ OSTAO BEZ NAJVEĆE PODRŠKE U TIMU: Pre dve godine Nikoli je pred svaki meč govorio da će postati MVP!

Barton je sebe i Jokića okarakterisao kao "Kobija i Šeka"

Objavljeno:

Dugo osporavani Vil Barton više nije član Denver Nagetsa, a Harison Vind, novinar koji prati tim iz Kolorada, nam donosi kratku priču o njemu.

Vind se prisetio vere u Nikolu Jokića koju je novi košarkaš Vašington Vizardsa pokazao. Veza između dvojice igrača je formirana tokom ruki sezone Jokića kada je Barton njih dvojicu okarakterisao kao "Kobija i Šeka".

JOKIĆ DOBIO OPAKU KONKURENCIJU: Brutalna majka zasenila sve na draftu, da li će i Nikolu? SVI JE KOMENTARIŠU! FOTO

- Sećam se da sam pričao sa Bartonom u svlačionici nakon pobede protiv Voriorsa 2018. godine, istih onih koji će kasnije savladati Kavse bez poraza u finalu. Nagetsi tada i dalje nisu igrali u plej-ofu tokom Jokićeve ere. Barton je uvek verovao u ono što Nagetsi grade i naročito u ranoj fazi Jokićevog uspona. Video je talenat. Video je potencijal. Mislio je još tada da Jokić može da bude najbolji igrač u ligi. Pre dve godine je Jokiću pred svaki meč govorio da izađe na teren i osvoji MVP priznanje - napisao je Vind.

Potom se više posvetio Bartonu i njegovom mentalnom sklopu.

Nikola Jokić, Pol Milsap, Vil Barton
foto: AP

- Te noći su pobedili tim sačinjen od Kleja Tompsona, Kevina Durenta, Stefa Karija i Drejmonda Grina u za njih zanemarljivoj utakmici regularnog dela sezone. Za Nagetse je to značilo da mogu da se nadmeću sa najboljima. Barton mi je te večeri rekao da mogu da ih dobiju u plej-of seriji. Verovao je i da mogu da osvoje šampionat u svoje vreme. Verovao je u to poslednje četiri godine. Takav je. Nikada nije sumnjao u sebe ili saigrače. Uvek je bio uveren u kvalitet tima - zaključio je Vind.

Podsetimo, put američke prestonice će pored njega i Monte Moris. U suprotnom pravcu su otišli Iš Smit i Kentavijus Kaldvel-Poup.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.