SRBIJA OSTALA BEZ JEDNOG PREDSTAVNIKA U LIGI ŠAMPIONA! FMP potvrdio učešće! (FOTO)
Borac - Zlatibor, Foto: ABA liga/KK Borac/Duško Radišić

RAZLOG je zbunjujući

SRBIJA OSTALA BEZ JEDNOG PREDSTAVNIKA U LIGI ŠAMPIONA! FMP potvrdio učešće! (FOTO)

Srpski tim odustao od međunarodnog takmičenja

Objavljeno: 20:13h

Košarkaški klub Zlatibor iz Čajetine odustao je od učešća u FIBA Ligi šampiona zbog neizvesnosti oko toga koje će takmičenje igrati naredne godine.

- Odustali smo od prijave, razlog je jedan jedini, neizvesnost oko nastupanja naredne sezone u ABA 1 ligi - izjavio je predsednik Zlatibora Rajko Pelverović.

Zlatibor je osvojio ABA 2 ligu i na terenu izborio mesto u ABA ligi, ali je zbog prevelikog broja srpskih timova u takmičenju morao u baraž sa Borcem iz Čačka, u kom je poražen.

Zlatibor se žalio ligi, ali odluka o proširenju takmičenja još nije doneta.

KK Zlatibor
foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

- Pošto još nismo dobili pozitivan odgovor, nismo sigurni da ćemo igrati, svako prijavljivanje bi izazvalo da u sledećoj sezoni igramo tri takmičenja, odnosno ABA 2 ligu, FIBA Ligu šampiona i Košarkašku ligu Srbije. To je za nas veliko opterećenje i ne bi mogli da nastupamo u tri takmičenja - objasnio je Pelverović.

Međutim, FMP je potvrdio učešće u ovom takmičenju.

- Aplikacija KK FMP Meridian za takmičenje u Ligi šampiona usvojena je od strane FIBA. To znači da će se u sezoni 2022/23 klub takmičiti u ovom prestižnom evropskom takmičenju - poručili su iz FMP.

Fantastični rezultati Pantera u sezoni 2021/2022 naišli su na odjek i u okvirima FIBA, ali ovo nije bila potvrda za sjajan rad samo sportskog sektora FMP Meridiana, već i rad svih struktura Kluba koji je odgovorio svim organizacionim zahtevima koje FIBA Liga Šampiona postavlja.

Iako su očekivanja mnogih u ovoj sezoni nadmašena, KK FMP Meridian funkcioniše po jasnim postulatima i teži da svake naredne sezone napravi novi iskorak. Pored afirmacije mladih igrača, kojih je tokom ove sezone na naš ponos bilo puno i mladog stručnog štaba, Klub je pokazao da rezultati u tim okolnostima ne moraju da ispaštaju. Naše ambicije su takve da uvek želimo korak više. Sledeći korak jeste Evropa - navedeno je u objavama kluba na društvenim mrežama.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.