OVO SIGURNO NISTE ZNALI! Bjelica je četvrti Srbin koji je osvojio šampionski prsten, a JEDNO ime je IZNENAĐUJUĆE
Slavlje Voriorsa, Foto: Profimedia

ZANIMILJIVO

OVO SIGURNO NISTE ZNALI! Bjelica je četvrti Srbin koji je osvojio šampionski prsten, a JEDNO ime je IZNENAĐUJUĆE

Prvi je bio Darko Miličić davne 2004, dok je košarkaš Zvezde 2015. bio u šampiosnkom timu

Objavljeno: 16:05h

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je osvojio šampionski prsten sa Golden Stejt Voriorsima, što im je četvrtta titula u poslednjih osam godina.

Bjelica sigurno nije imao minutažu koliko je želeo, ali je ipak postao četvrti Srbin u NBA ligi sa šampionskim prstenom.

Darko Miličić je probio led iako gotovo da nije imao nikakvu ulogu tokom sezone 2003/2004 u Detroitu, dok je posle njega to pošlo za rukom Peđi Stojakoviću 2011. godine. Poslednji šampion iz Srbije bio je Ognjen Kuzmić koji je 2015. stigao do prstena upravo sa Voriorsima.

Ognjen Kuzmić
Ognjen Kuzmićfoto: Starsport©

Stojakoviću je nekoliko puta bežao pehar iz ruke tokom ere u Sakramentu, ali je zato u Dalasu kao igrač sa klupe dao veliki doprinos u sezoni kada je Novicki nosio Maverikse do titule.

Zanimljivo je da je Bjelica drugi Srbin koji je osvojio NBA prsten sa Golden Stejt Voriorsima pošto je to uradio i Ognjen Kuzmić u sezoni 2014/2015. iako nije imao nikakvu ulogu u toj ekipi.

Slavlje Voriorsa
Slavlje Voriorsafoto: Profimedia

Pored Bjelice, titulom se okitio i Dejan Milojević koji je deo stručnog štaba Golden Stejta ove sezone. Milojević bi došao u društvo Igora Kokoškova koji je bio asistent u pomenutoj Detroitovoj tituli sa Miličićem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.