ZVEZDA IZMIRILA DEO DUGA PREMA DRŽAVI! Očekujemo da će našim primerom krenuti i drugi!
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

sve je javno!

ZVEZDA IZMIRILA DEO DUGA PREMA DRŽAVI! Očekujemo da će našim primerom krenuti i drugi!

Crveno-beli su svoje finansijsko poslovanje u više navrata do detalja davali na uvid javnosti

Objavljeno: 08:03h

KK Crvena zvezda u novom saopštenju obavestio je javnost da je u proteklim danima dodatno umanjio dugovanja prema državi.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- KK Crvena zvezda, obaveštava javnost, da je kao i što je najavio, nastavio da izmiruje svoje obaveze prema državi u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima. KK Crvena zvezda koji je u utorak u potpunosti i do najmanjih detalja objavio svoja dugovanja (koja se isključivo odnose) za PDV i u periodu od 01.01.2021 do 03.06.2022.godine (iznos za PDV je tada bio 67.335.395,00 dinara) uplatio je u sredu sumu od 6.582.416,00 dinara ili 55.972,00 evra, a u petak i deo duga u iznosu od 2.000.000,00 dinara ili 17.006,00 evra. To praktično znači da je ukupna suma umanjena za 8.582.416,00 dinara ili 72.978,00 evra, i ona sa današnjim danom iznosi 58.752.979,00 dinara!

KK Crvena zvezda je dugi niz godina najtransparentniji klub i svoje finansijsko poslovanje je u više navrata do detalja dao na uvid javnosti (februar jun), a ovom prilikom podsećamo javnost da je u prethodnom periodu od 10 godina klub na ime poreza platio iznos (koji je uvećan sa nove dve uplate) na sumu od 7.094.565,00 evra!

Očekujemo da će našim primerom (i to u što hitnijem roku) krenuti ostali pravni subjekti koji su pomenuti u opravdanoj analizi ministra finansija Siniše Malog koji duguju višestruko veće iznose (u milionima evra) na ime neplaćenog poreza svojoj državi i građanima Republike Srbije.

Nebojša Čović
foto: Starsport

Ovom prilikom apelujemo na medije i javnost da prestanu da nas svrstavaju u istu grupu sa drugima, a ovo saopštenje je odgovor na česta pitanja koja nam se postavljaju ovih dana kroz razne medije „kada će KK Crvena zvezda da plati zaostali dug“?

KK Crvena zvezda koji delima, a ne rečima pokazuje zašto je uspešan sportski kub (koji je mogao i više u međunarodnim okvirima da se ponašao poput drugih i usmeravao sav novac isključivo na teren), sada očekuje da se ta pitanja pitanja postavljaju drugima, najmanje KK Crvena zvezda koji i duguje – najmanje!

Kao što je najavljeno, o svim daljim aktivnostima, uplatama (koje će biti u skladu sa platežnom moći kluba) i dugu za PDV, klub će blagovremeno obaveštavati javnost - stoji u saopštenju šampiona ABA lige.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.