PRVE IZJAVE IZ KLS-A: Veoma smo iznenađeni, nanesena je ogromna šteta, Partuzan čeka OŠTRA KAZNA!
Aleksandar Grujin, direktor KLS-a, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

biće svašta

PRVE IZJAVE IZ KLS-A: Veoma smo iznenađeni, nanesena je ogromna šteta, Partuzan čeka OŠTRA KAZNA!

Što se nas tiče, o ovome će se izjasniti predsedništvo i članovi lige. Svi akti će biti primenjeni i neće biti nikakvog aboliranja i gledanja kroz prste, jer ovo je velika sramota

Objavljeno: 18:36h

Košarkaška liga Srbije našla se u "nebranom grožđu" nakon današnje odluke Partizana da i zvanično napusti takmičenje i završi sezonu ranije nego što je bilo planirano. Čelnici lige našli su se u velikom problemu, pošto sada moraju da donesu odluku - šta i kako dalje.

U toku je sastanak čelnika lige, posle kojih će biti doneta konačna odluka o Partizanovom slučaju. U međuvremenu se za Sportal.rs oglasio i predsednik KLS, gospodin Aleksandar Grujin koji je istakao da je ovime naneta velika šteta našoj košarci.

- Iskreno, veoma smo iznenađeni ovakvom odlukom Partizana. Ne postoji aposlutno ni jedan jedini razlog za tako nešto. Ovime je nanesena ogromna, izuzetna šteta srpskoj košarci, ligi ali i državi Srbiji, koja puno ulaže u naš sport.

Ističe da nema sumnje da će odluka koju bude doneo Disciplinski sudija Dragutin Ilić biti oštra i da će se pratiti sve tačke Statuta KLS.

- Što se nas tiče, o ovome će se izjasniti predsedništvo i članovi lige. Svi akti će biti primenjeni i neće biti nikakvog aboliranja i gledanja kroz prste, jer ovo je velika sramota.

Dodaje da je sve indikativno krenulo posle poraza Partizana od Burse u Evrokupu. Ističe paralelno da je nemoguće menjati procedure usred takmičenja i da je KLS oduvek otvorena za promene, ali da one budu predložene u roku.

- Usledili su napadi na nas zbog propozicija koje su iste godinama (da je rangiranje povezano sa plasmanom u regularnom delu ABA lige), koje su potvrđene pre početka sezone i nedavno na sastanku u aprilu. Mi smo naravno otvoreni za sve predloge Partizana, ali tražiti fajnal-for umesto plej-ofa dva meseca pre početka je potpuno van svake logike i procedure. Dakle, nije problem da se nešto predloži, ali ovde je sporan tajming - pojasnio je Grujin.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.