JEDAN DRUGOM NE POMINJU IME: "DOTIČNI nije ispoštovao dogovor! Napadaju moju porodicu, skandiraju BLJUVOTINE!"
Nebojša Čović/Ostoja Mijailović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević, @Starsport/Srđan Stevanović

zakrvili

JEDAN DRUGOM NE POMINJU IME: "DOTIČNI nije ispoštovao dogovor! Napadaju moju porodicu, skandiraju BLJUVOTINE!"

Predsednik Zvezde je izneo mnoštvo brojki i ponosi se transparentnošću kluba

Objavljeno: 11:49h

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, govorio je u jutarnjem programu TV Prva o finalnoj seriji ABA lige sa Partizanom.

Naročito se dotakao treće utakmice, kao i ponašanja navijača, ali i igrača večitog rivala. Izneo je i sijaset brojki kao odgovor na ono što je dan ranije istakao suparnik Ostoja Mijailović, takođe ne pominjući ime i prezime kolege iz suprotnog tabora.

Istakao je Čović da je budžetska inspekcija u petak došla u oba kluba, a da su u Zvezdi dobili sve papire od 2011. godine na dalje.

- Nama je, a i njima u petak pred četvrtu utakmicu došla budžetska inspekcija. Dobili su odmah sve podatke od 2011. godine, sve što su tražili. Treba da se proveri i koliko ste dobili para od preduzeća koja imaju velike poslove sa državom. Čim pričamo o Zvezdi i čim ona postiže uspehe, Partizan bi da pojede Zvezdu. Ja sam devet godina proveo u Partizanu kao igrač.

Nebojša Čović
foto: Printscreen/ TV Prva

Obelodanio je predsednik Zvezde i koliko klub duguje državi na osnovu poreza.

- Pitam se da li će budžetska inspekcija i kod njih i kod nas proveriti da li su svi zaposleni i svi igrači u stalnom radnom odnosu kao što je po zakonu. Da li plaćaju poreze na penziono, zdravstveno... Zvezda sve to plaća. Zvezda duguje PDV u iznosu od od 67.335.000 dinara, odnosno 572.000 evra. Imamo još mogućnost da se na taj dug računa kamata, pošto se dug proteže od januara 2021. godine. Imamo i spornih 6.941.000 dinara, što smo platili u aprilu 2014. godine. To je ušlo u UPPR, sud je doneo odluku i ne postoji nijedna uprava koja ne sprovodi sudsko rešenje - rekao je Čović, a zatim saopštio koliko je para Zvezda dobila od države od 2011. godine.

- Crvena zvezda je sve podatke dala na svom sajtu i pružila javnosti. Koliko smo para trošili, koliko smo primali, koliko smo dobili od države, koliko su naknade za igrače, menadžment i stručni štab. Mi smo za 11 sezona potrošili 69.748.000 evra. Od tih para, mi smo našim poslom obezbedili 46.606.000 evra. Država nam je dala 23.141.000 miliona za 11 sezona, dakle država nam je procentualno davala 33% sezonski - bile su reči Čovića, koji je zatim rekao i koliko je država prošle sezone dala Zvezdi:

- Mi smo od Grada Beograda u prošloj sezoni dobili 2.483.000 evra, od države 2.704.000 evra. Dakle, mi smo prošle sezone od države dobili 5.187.000 evra. To su podaci zaključni sa prvim junom 2022. godine. Ja se ponosim time što smo ovako transparentni.

Prvi čovek crveno-belih smatra da i Zvezda i Partizan zaslužuju Evroligu, ali i da bi se tako smanjile tenzije.

- Ja sam za to da i Zvezda i Partizan treba igraju Evroligu i mislim da će to smanjiti tenzije. Rivalstvo između Zvezde i Partizana postoji oduvek. Mi sada plivamo u veoma ružnim vodama i ružnom ambijentu - rekao je Čović, pa dodao da je želeo da se dogovori sa Ostojom Mijailovićem:

- Ja sam želeo da se dogovorim s dotičnim. Svedok je Goran Grbović, u "Areni" smo seli da se dogovorimo. Posle dva dana on nije ispoštovao dogovor. Njegov mandat počinje napadom na mene, napadom na Crvenu zvezdu, na moju porodicu.

Ostoja Mijailović
foto: Printscreen/Youtube/Prva TV

Pred sami kraj gostovanja Čović je osudio i skandiranja navijača Partizana.

- Bruka i sramota je da se jednoj supruzi, majci dvoje dece, baki četiri unuka skandiraju onakve bljuvotine. I da se skandiraju onakve bljuvotine predsedniku države. Mi nikada nismo dirali ničiju porodicu. Da li mislite da je sramota da se peva Milanu Guroviću, reprezentativcu zemlje, da vi vređate njegovu suprugu, njegovu decu, njegovog oca?

Na kraju je Nebojša Čović rekao i koji procenat stanovništva navija za koji od velikih rivala.

- Za kraj da kažem da 56% Srbije navija za Zvezdu, 36% za Partizan, a 9% za ostale klubove.

(Espreso/Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.