ČOVIĆ: "Oni misle da su PRVACI VASIONE, nećemo dozvoliti da nas POKRADU, ne dam na Zvezdu, NISMO MI VEVERICE!"
Nebojša Čović, Foto: Printscreen/ TV Prva

replika

ČOVIĆ: "Oni misle da su PRVACI VASIONE, nećemo dozvoliti da nas POKRADU, ne dam na Zvezdu, NISMO MI VEVERICE!"

Predsednik Crvene zvezde je naročito apostrofirao treću utakmicu finalne serije

Objavljeno:

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, gostovao je na TV "Prva" gde je govorio o plej-of seriji sa Partizanom, ali i finansijama crveno-belih i ostalim stvarima u regionalnoj košarci. I to sve dan nakon svog kolege iz tabora crno-belih, Ostoje Mijailovića.

Za početak Čović je čestitao Partizanu na pobedi u četvrtoj utakmici, ali se dotakao i trećeg meča, koji je, prema njegovom mišljenju, ostavio posledice na crveno-bele.

- Čestitam Partizanu na pobedi u četvrtoj utakmici. Međutim, interesantna je ta plej-of serija. Mi smo poveli 2:0, nakon toga smo imali treću utakmicu koja je bila kakva je bila. Verovatno je ona ostavila psihološki uticaj na naše igrače, i zato smo igrali tako četvrtu utakmicu. Nismo zaboravili da igramo košarku, razlika nije bitna, sem za medije. Pozivam sve zvezdaše da dođu u halu i podrže ekipu da odbranimo domaći teren, i košarkaški, i od svih onih elemenata koji se dešavaju van terena.

Nebojša Čović
foto: Printscreen/ TV Prva

Potom se prvi čovek Zvezde dotakao suđenja i ekspertiza vršenih posle druge i treće utakmice.

- Znate da su pravljene dve ekspertize, za drugu i treću utakmicu. Druga utakmica se završila incidentom koji je bio potpuno nepotreban i to jeste naš propust, propust pojedinih ljudi u menadžmentu koji će za to biti sankcionisani. Prema ekspertizi na drugoj utakmici napravljeno je 11 grešaka. Četiri na štetu Zvezde, sedam na štetu Partizana. Stradao je sudija Dragojević koji je ocenjen suđenjem ispod proseka. Na trećoj utakmici, gde je bilo svega i svačega, bilo je 15 grešaka, 11 grešaka na štetu Zvezde, četiri na štetu Partizana, i, nikom ništa. Nijedan sudija nije sankcionisan. Prekid je trebalo da se dogodi mnogo ranije, ako je trebalo da se dogodi, ali ja mislim da je to iscenirano. Nakon toga, u poslednjih 57 sekundi sudije nisu sankcionisale dva namerna faula nad Lazićem od strane Pantera - rekao je Čović, pa nastavio:

- Treća utakmica počinje tako što Holins dobija dva faula, nakon toga ulazi Lazić i on daje dva faula, a onda Holins dobija treći faul. Četvrta utakmica Mitrović dobija dva faula, ide na klupu, pa dobija brzo treći i četvrti faul.

KK Crvena zvezda, KK Partizan
foto: Starsport©

Objasnio je predsednik crveno-belih i da nije u konfliktu ni sa jednom osobom.

- Nisam u konfliktima ni sa kim. Ono što je interesantan pristup Partizana je da oni misle neprekidno da su oni prvaci vasione. Ja nemam ništa protiv, ali nek to pokažu na terenu. Otkad sam ja došao, posle 2011. godine, odmah su počeli napadi na Crvenu zvezdu. Tada je vlast bio Boris Tadić, koji je zavrtao rukave na utakmicama Partizana. Tada je bila ambicija da se Crvena zvezda, ne samo u košarci, već u sportu uništi. Meni je bio cilj da sačuvam Zvezdu od takvih. Kao nekadašnji predsednik KSJ imao sam priliku da radim sa tim ljudima i ja sam svedok nečega kad su oni bili mladi i znam kako funkcionišu i kako se ponašaju. Imao sam prilike da radim sa Željkom Obradovićem, da sarađujem sa Partizanom kada je 1991. država 70% budžeta obezbedila Partizanu. U knjigama piše šta je taj fenomen, i kako se objašnjava taj fenomen kada ste svedok nekim ljudima odmalena. Ništa lično, ali ne dam na Zvezdu i da se Zvezda diskredituje od takvih.

- Mi imamo rezultate, za 11 godina imamo 18 trofeja. Ja nemam potrebe da se krijem ni iza čijeg autoriteta. Niti te dvanaestorice, niti iza Željka Obradovića. Ja imam svoj lični autoritet, onima kojima fali autoritet neka se kriju.

Prokomentarisao je Čović i ponašanje igrača jednog i drugog tima, istakavši da igrači Zvezde ni u jednom trenutku nisu provocirali.

- Naši igrači se ne plaze, ne pokazuju srednji prst, ne gađaju publiku upaljačima, ne hvataju se za međunožje. Kada gubimo, tiho tugujemo.

(Espreso/Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.