POTVRĐENA SUDIJSKA TROJKA ZA 'MAJSTORICU': Jedan arbitar je već sudio u finalnoj seriji Zvezde i Partizana
Saša Pukl i pomoćnici uz obezbeđenje napuštaju dvoranu, Foto: Starsport©

najteži zadatak

POTVRĐENA SUDIJSKA TROJKA ZA 'MAJSTORICU': Jedan arbitar je već sudio u finalnoj seriji Zvezde i Partizana

Na suđenje drugog se svojevremeno žalila Zvezda, a trećeg Partizan

Objavljeno:

Ono što je najavljeno odmah po završetku četvrte utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, potvrđeno je - poznata je sudijska trojka zadužena da deli pravdu u "majstorici".

Posle uvodnih pobeda crveno-belih, usledio je revanš Partizana u naredna dva duela. Početak serije pratio je niz skandala zbog čega je hala za četvrti meč napola ispražnjena. Slično će biti i u ponedeljak kada će hala biti delimično prazna. Ono što je sigurno, jeste da u odlučujućem duelu, arbitri meča neće imati ni malo lak zadatak.

Kako to obično biva pred duele dva večita rivala, mnogo se priča o sudijama i o tome ko će deliti pravdu na samom meču. ABA liga je ovoga puta odlučila da poverenje ukaže iskusnim arbitrima.

Sudijsku trojku u odlučujućoj, petoj utakmici serije činiće: Saša Pukl, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić.

Jedino je Pukl sudio neki od četiri odigrana meča dva tima u finalu. Pukl je delio pravdu u prvom duelu koji je dobila Crvena zvezda.

Sa druge strane, zanimljivo da je Hordov evroligaški sudija, a početkom godine nije dobio prelaznu ocenu za suđenje, posle meča crveno-belih i Cedevita Olimpije.

Zanimljivo, i na suđenje Koljenšića je bilo primedbi, i to, od strane Partizana u martu ove godine, posle meča u Ljubljani, takođe sa Cedevita Olimpijom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.