KRVAVE GLAVE, RVAČKI ZAHVATI, OBRAČUNI SA POLICIJOM! Bilo ne ponovilo se - najveće BRUKE sa košarkaških terena!
Tuče na košarkaškim terenima, Foto: Printscreen/youtube

svi se odmah sete milutinova i stefanovića!

KRVAVE GLAVE, RVAČKI ZAHVATI, OBRAČUNI SA POLICIJOM! Bilo ne ponovilo se - najveće BRUKE sa košarkaških terena!

Na mečevima Crvene zvezde i Partizana nikada nije dosadno, ali ove scene ne smeju da se ponove

Objavljeno:

Veliki incident je obeležio drugi meč finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, u kome su domaći slavili posle dramatične završnice (85:81).

"Večiti" rivali se posle čak devet godina sastaju u velikom finalu, a ulog je - Evroliga.

Čini se da je rivalstvo dostiglo maksimum, a dodatno strasti rasplamsava činjenica da u redovima crno-belih ima čak tri bivša igrača Crvene zvezde.

Ovoga puta Matijas Lesor i Kevin Panter nisu mogli da trpe uvrede navijača, pa je po završetku meča došlo do haosa na terenu.

Panter je počastio "Delije" srednjim prstom, dok je Lesor čak pokušao da se obračuna sa vatrenim pristalicama crveno-belih.

Dobro pamte navijači obećanje Lesora da ne bi zaigrao za Partizan ni za 5 miliona evra, pa su mu zbog pogažene reči pripremili "vreo" doček.

KK Partizan, KK Crvena zvezda
foto: Esreso/Miloš Dreković

Nekoliko saigrača, ali i košarkaša Zvezde je držalo francuskog centra da ne dođe do većeg incidenta, srećom, ubrzo se sve smirilo.

Košarkaški tereni obično nisu poprište incidenata kao što je slučaj sa fudbalskim, ali kroz istoriju srpske košarke viđeno je nekoliko velikih skandala.

Upravo zbog toga postoje ograničenja prodaje karata protivničkim navijačima, a mi ćemo se podsetiti najvećih incidenata u kojima su učestvovali "večiti", kao i njihovi navijači.

Prva utakmica finala plej-ofa Superlige u 2014. godine prekinuta zbog tuče na terenu, a "Pionir" je morao da bude ispražnjen.

Nelson i Milutinov su započeli kavgu, pridružili se i ostali igrači. Zvezdin Amerikanac je rvačkim zahvatom napao tadašnjeg centra Partizana, a on se pukom srećom nije ozbiljnije povredio.

Duel njih dvojice izrodio se u pesničenje i opšti metež, tokom koga je ka klupi Crvene zvezde doletelo nekoliko stolica sa tribina, pa je meč prekinut.

Na kraju su košarkašu Crvene zvezde stigli do pobede 97:88 posle zaista nemilih scena.

Ništa miroljubivije nije bilo ni sezonu ranije u drugom kolu Jadranske lige.

Crvena zvezda je bila domaćin, a okidač za sukob je bio nameran faul dosuđen Bertansu, skoro cela Zvezdina klupa uletela na teren da se obračuna sa njim. Košarkaš Partizana je isključen, a tadašnji trener Duško Vujošević je pogođen loptom dok je smirivao situaciju. Crveno-beli su u ovom meču poraženi sa 67:77.

Jedan od većih incidenata su napravili navijači Budućnost na meču sa Partizanom u "Morači" 2012, kada je došlo do brutalnog obračuna sa policijom.

Letele su stolice, a policija nije štedela "pobunjenike" koji su odgovarali pirotehnikom.

Finale Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde se umesto spektakla pretvorilo u predstavu opasnu po život.

Odlukom vrha KSS i "večitih" - prekinuto je pri rezultatu 43:43 u 26. minutu i nastavljeno narednog dana.

Zvezda je utakmicu prelomila u poslednjoj deonici najviše zahvaljujući raspoloženima Nelsonu i Skotu.

Nastavak se igrao pred praznim tribinama, u veoma tužnoj atmosferi, ali Zvezda je zasluženo slavila i prekinula petogodišnju dominaciju Partizana u nacionalnom kupu.

Derbi 10. kola Jadranske lige 2005. godine između Partizana i Hemofarma je jedan od najvećih skandala srpske košarke

Pri rezultatu 88:75 za Hemofarm, bek Hemofarma Konli je posle prekršaja Tripkovića malo agresivnije je odreagovao posle čega je Novica Veličković krenuo da mu uzvrati.

Na teren su zatim uleteli igrači obe ekipe, a Veličković je nokautirao Slavka Stefanovića, koji je sav u krvi izašao iz ovog sukoba.

U opštoj tuči su učestvovali i Milojević, Joksimović, Vukosavljević, Šuput, Lončar, a onda su se priključili i pripadnici Žandarmerije.

Ovo je bio prvi slučaj da su košarkaši završili na ispitivanju pred organima reda...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.