LESOR SE OGLASIO ZBOG PONIŠTENOG BACANJA: Našao argument da je U PRAVU, navijači Zvezde se sprdaju sa njim!
Matijas Lesor, Foto: Emilija Jovanović

ne miri se

LESOR SE OGLASIO ZBOG PONIŠTENOG BACANJA: Našao argument da je U PRAVU, navijači Zvezde se sprdaju sa njim!

Francuz se oglasio putem društvenih mreža, gde je uz dva emotikona ostavio FIBA košarkaška pravila vezana za izvođenje slobodnih bacanja

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde slavili su i u drugom meču finalne serije ABA lige protiv Partizana sa 85:81, čime su uspeli da dođu do vođstva od 2:0 u pobedama - samo jednu od trofeja.

Jedan detalj sa kraja utakmice je stekao posebnu pažnju, a to je prestup Matijasa Lesora kod slobodnog bacanja.

Naime, pri rezultatu 83:81 u korist Crvene zvezde, centar Partizana je imao još jedno slobodno bacanje. On se u dogovoru sa trenerom Željkom Obradovićem odlučio da drugo bacanje promaši, kako bi njegovi saigrači išli na skok, ali...

KK Partizan, Matijas Lesor
foto: Emilija Jovanović

Lesor jeste promašio drugo, ali je odmah krenuo ka lopti, uhvatio je i poentirao, ali je tom prilikom načinio prestup, pa su sudije dodelile loptu Zvezdi. Kasnije su crveno-beli uspeli da poentiraju i tako odu na nedostižnih +4, dok je Lesor ostao u neverici.

Došlo je potom do gužve iza klupe Partizana i sukoba sa navijačima Zvezde, a Matijas je bio najratoborniji u nameri da se fizički obračuna sa jednim od njih.

Francuz se potom oglasio i putem društvenih mreža, gde je uz dva emotikona ostavio košarkaška pravila vezana za izvođenje slobodnih bacanja.

Međutim, trener Partizana, Željko Obradović je na konferenciji posle meča već objasnio ovaj slučaj, rekavši da Lesor nije smeo to da uradi.

- To je odluka u dogovoru sa njim, ali ne na način na koji je uradio. Igrač ne može da ide na skok, osim ako mu se odbije lopta u ruke. Nisam nikada analizirao poslednji šut, odbranu, jer postoji 39 minuta i 50 sekundi da se igra dobro da bi se dobila utakmica. Poslednja lopta je uvek klackalica, nekada pogodiš, nekada ne. Lesoru svaka čast na požrtvovanosti na večerašnjoj utakmici - istakao je "Žoc".

Lesorova objava je izazvala bujicu komentara, pre svega navijača Zvezde.

Sledeća, treča utakmica finale serije, na programu je u sredu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.