MILAN DOZET ZA ESPRESO.RS! Nije mogao da nabroji sve adute Crvene zvezde - Cedevita i Partizan traže "slamku spasa"
Milan Dozet, Foto: Starsport©

ima sjajne vesti za delije!

MILAN DOZET ZA ESPRESO.RS! Nije mogao da nabroji sve adute Crvene zvezde - Cedevita i Partizan traže "slamku spasa"

Nekadašnji as crveno-belih otkrio glavne prednosti svog tima pred polufinale plej-ofa sa Cedevita Olimpijom

Objavljeno: 16:01h

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova počinju najvažniju bitku ove sezone, a rival u polufinalu ABA lige će im biti ekipa Cedevita Olimpije.

Crveno-beli će posle duže pauze odigrati takmičarski meč, dok su gosti iz Ljubljane imali nešto dužu sezonu.

Sportski direktor Crvene zvezde Milan Dozet je za portal "Espreso.rs" izneo svoja očekivanja pred prvi meč u "Pioniru".

- Da vidimo koliko smo spremni, pauza je bila izuzetno duga, skoro tri nedelje u koje je stao oporavak igrača, treninzi, prilagođavanje novom ritumu. Izašli smo iz paklenog rizma gde smo igrali po 12 utakmica. Ali, imali smo dosta vremena da se spremimo, da maksimalno fokusirano izađemo na teren. Imaćemo podršku navijača, oni su naš šesti igrač i sa njima će sigurno biti mnogo lakše, očekujemo veliku podršku i pun Pionir - rekao je Dozet za "Espreso.rs".

Dozet u dresu Crvene zvezde
Dozet u dresu Crvene zvezdefoto: Starsport

Izabranici Dejana Radonjića su tokom čitave sezone imali problema sa povredama, ali u finalne borbe konačno ulaze kompletni.

- Ono što je jako važno je da smo konačno svi zdravi, vraćaju nam se dva jako bitna igrača, ali ne možemo da znamo koliko smpo daleko od takmičarkosg ritma. Trebalo bi da dobro odreagujemo posle teške i naporne sezone - optimističan je nekadašnji as crveno-belih.

Top 8 je ostao nedosanjan san ove sezone, ali posle nekih izvojevanih pobeda protiv timova favorita, motivacija u regionalnom takmičenju neće manjkati.

- Zadovoljan sam učinkom u Evroligi, imali smo dosta problema tokom sezone, a na kraju smo uspeli da dobijemo neke velike mečeve, neke smo nesrećno izgubili, ali ove godine je bila jaka ABA liga, a u Evroligi smo se nadmetali sa najboljim evropskim timovima. Ostaje žal za Top 8 koji je u jednom momentu bio realan, ali mislim da smo ostavili dobar utisak.

Prednost domaćeg terena je ključna u završnoj fazi takmičenja.

- Prednost domaćeg terena je od velike važnosti, niko nema pravo na kiks, igraju se dve utakmice, a prva je najbitnija. Sigurno će nam biti lakše da se vratimo u ritam na domaćem terenu uz podršku navijača.

Dozet je kratko analizirao rivala, ali jedno ime se izdvaja...

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezdafoto: Starsport©

- Cedevita je izuzetno kvalitetan tim prepun jakih individualaca. Blažič se nameće kao motor ekipe, napada lucidnim potezima, rešava mečeve , igra svim srcem kao kada je igrao za Zvezdu. Imaju jako dobre individualce, ali imamo ih i mi. Lazić i Holins se konačno vraćaju na teren, a oni će nam pomoći da održimo visok nivo odbrane, što je ono po čemu smo prepoznatljivi.

Nekadašnji trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević je napravio senzaciju sa Bursom i izbacio oba abaligaša, Partizan i Cedevitu, što je malo ko očekivao.

- Ispostavilo se da Bursa nije senzacija ni slučajnost. Ima pravog trenera i pravu hemiju u timu, a Cedevita i Partizan će sigurno slamku spasa tražiti u ABA ligi, pošto su bili projektovani čak za finale.

Nije želeo da prejudicira učesnike finala, ali vrlo dobro zna šta je Zvezdina najveća prednost u odnosu na učesnike plej-ofa.

Dozet i Miličić
Dozet i Miličićfoto: Starsport

- Kompletna kvalitetna na ekipa koja je na okupu, konačno smo svi zdravi. Kvalitetna sezona u svim takmičenjima i naravno trener koji je pokazao zašto se vratio i zašto je tu gde jeste. Takođe, prvo mesto u ABA ligi hnam je veliki adut i smatram da nam sve ide u prilog da postanemo šampioni ABA lige - zaključio je Dozet za "Espreso.rs".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.