ŠEK I ČARLS SE (KONAČNO) SLOŽILI, ALI NA ŠTETU JOKIĆA: Embid je trebalo da bude MVP!
Žoel Embid i Nikola Jokić, Foto: Profimedia

ne sviđa im se izbor

ŠEK I ČARLS SE (KONAČNO) SLOŽILI, ALI NA ŠTETU JOKIĆA: Embid je trebalo da bude MVP!

Smatraju da je centar Filadelfije bio konstantniji i to u odsustvu Bena simonsa, ali i Jokić je bio bez Džamala Mareja

Objavljeno:

Šekil O'Nil i Čarls Barkli, proslavljeni NBA košarkaši, smatraju da je Žoel Embid trebalo da osvoji MVP nagradu, iako ističu da nisu nezadovoljni ishodom.

Ekipa televizije TNT, Erni Džonson, Keni Smit, Šekil O'Nil i Čarls Barkli debatovala je o MVP nagradi koju je drugu godinu zaredom dobio Nikola Jokića i tri od četiri člana emisije "Inside the NBA" saglasila su se da je Žoel Embid trebalo da bude najkorisniji igrač, ali i da isto tako nemaju problem sa tim što je momak iz Sombora dobitnik priznanja.

Nikola Jokić, Džoel Embid
foto: Profimedia

- Bilo je vrlo blizu, lično bih voleo da vidim i razumem kriterijum, šta je MVP? Imamo drugačija mišljenja - rekao je O'Nil.

Nije bilo baš blizu jer je Jokić dobio maksimalnih 10 poena za prvo mesto od 65 novinara glasača (Embid 26, a Janis Antetokumpo 9). Nikola je imao ukupno 875 poena, a Embid 706, pa je sa testrane bilo "tesnije".

- Onaj ko je popularniji osvojiće nagradu. Nisam ljut na ishod, na Jokića. Volim njegovu priču, kada je došao u ligu nije se mnogo pričalo o njemu, i sve je nadmašio i postavio se na vrh brega. To poštujem, volim njegovu igru, igra kao pravi centar. Ali, mislim da je Embid imao malu prednost - dodao je čuveni centar.

Čarls Barkli je istakao da ima problem sa glasačima, odnosno sa tim da neko namerno stavlja igrače, poput Janisa, Jokića i Embida, na četvrto ili peto mesto kako bi "njihov" kandidat pobedio.

- Moglo je da ode na bilo čiju stranu. Da sam imao glas, glasao bih za Embida - rekao je legendarni Barkli koji je kao košarkaš Finiksa 1993. poneo ovo laskavo priznaje.

- Po mom mišljenju, trebalo bi da se glasa – jedan, dva i tri. Ako nemate tu trojicu (Janisa, Embida i Jokića) košarkaša među tri u glasanju, onda bi ti isti morali da se objasne. Ako jednog od pomenute trojice staviš na četvrto ili peto mesto, to znači da pokušavaš da daš što manje bodova, kako bi tvoj pik pobedio - dodao je Čarls.

Žoel Embid
foto: Profimedia

Podsećamo, sistem glasanja za MVP-ja je takav da glasa 100 novinara + jedan glas navijača, a košarkaši se biraju tako što se rangiraju od prvog do petog mesta. Prvo mesto nosi deset bodova, drugo sedam, treće pet, četvrti tri i peto jedan bod.

Keni Smit je rekao da je on lično mislio da će se glasači voditi time da je Embid bio konstantan tokom cele sezone.

- Bilo je blizu između Embida i Jokića. Mislim da je moglo da ode na Embidovu stranu zbog njegove konstantnosti. Igrao je na istom nivou tokom cele sezone, bez Bena Simonsa. Mislio sam da će to naterati glasače da njemu daju glas, ali nije - rekao je Smit.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Četvrti član ekipe TNT-ja, Erni Džonson, jedini je bio na strani Jokića, odnosno glasao je za njega jer bio među 100 novinara koji imaju pravo glasa.

Inače, Jokić je tokom intervjua za TNT sa Džonsonom "pecnuo" O'Nila pitavši "kako to da Šek nema dva uzastopna MVP".

- Samo hoću da kažem da se šalim, šta god sad hoće da mi uradi, on je dobar momak, samo sam hteo da se našalim - rekao je sjajno raspoloženi Jokić.

O'Nil je bio MVP samo 2000. iako je sa Lejkersima osvojio tri titule i sa Majamijem jednu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.