ŠOKATNA ODLUKA EVROLIGE: U idealnoj petorci nema Vase Micića, da li ovo znači da neće opet biti MVP!
Vasilije Micić, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

ŠOKATNA ODLUKA EVROLIGE: U idealnoj petorci nema Vase Micića, da li ovo znači da neće opet biti MVP!

Evo koje u najboljoj petorci Evrolige za ovu sezonu

Objavljeno: 13:39h

Izabrana je idealna petorka Evrolige za sezonu 2021/2022.

I najboljoj petorci najjačeg evropskog takmičenja nalaze se Nikola Mirotić, Šejn Larkin, Majk Džejms, Saša Vezenkov i Valter Tavares.

Za razliku od prošle godine, ovoga puta u idealnoj petorci nije bilo Vasilija Micića, koji je nešto ranije dobio Alfonso Ford trofej, za nabjoljeg strelca Evrolige.

Evo koje u najboljoj petorci Evrolige za ovu sezonu.

Majk Džejms (Monako) Od samog dolaska u Kneževinu Džejms je bio proglašen za jednu od najvećih zvezda Evrolige. Tu ulogu je opravdao – na 32 meča je prosečno beležio 16,2 poena, 3,2 skoka i 5,8 asistencija.

Šejn Larkin (Anadolu Efes) Za jednog igrača Efesa je moralo biti mesta. Larkin je ove sezone imao 14,6 poena, 3 skoka i 5,3 asistencija u proseku.

Nikola Mirotić (Barselona) Mirotić je opravdao status jednog od najboljih igrača u Evropi i sa 16,6 poena i 5 skokova u proseku zaradio mesto u idealnoj petorci Evrolige.

Saša Vezenkov (Olimpijakos) U dosta ujednačenoj ekipi Olimpijakosa Vezenkov je bio igrač koji se malo više isticao od ostalih i stoga sasvim opravdano se našao ovde. Vezenkov je u ovoj sezoni imao 13,7 poena u proseku uz 5,8 skokova, jednu i po asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Valter Tavares (Real Madrid) Džin sa Zelenortskih ostrva bio je nepremostiva prepreka u reketu i jedan od glavnih faktora Realovog plasmana na F4. Tavares je prosečno beležio 10,9 poena, 7,6 skokova i 1,7 blokada po utakmici.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.