BEOGRAD DOMAĆIN EL KLASIKA NA F4!
Nikola Mirotić, Foto: Profimeida

evroliga

BEOGRAD DOMAĆIN EL KLASIKA NA F4!

Košarkaši Barselone treći su učesnici završnog turnira Evrolige, pošto su u "majstorici" četvrtfinala eliminisali minhenski Bajern sa 3:2 u seriji.

Objavljeno: 22:41h

U petom meču u Blaugrani rezultat je bio 81:72 u korist katalonskog tima i tako je obezbeđeno učešće na fajnal-foru koji će se od 19. do 21. maja održati u Beogradu.

Barselona će u polufinalu u Beogradu igrati "El Klasiko" protiv Real Madrida, dok će drugi par činiti Anadolu Efes i pobednik "majstorice" između Olimpijakosa i Monaka (sreda, 20.30).

Ekipa Šarunasa Jasikevičusa je Bajern uspela da slomi u drugom poluvremenu, kada je maestralan bio Nikolas Laprovitola, ubedljivo najefikasniji igrač ovog susreta.

Argentinac je meč završio sa 26 poena, od čega je većinu ubacio u odlučujućim momentima. Imao je još tri asistencije i dva skoka.

Pratio ga je Nikola Mirotić sa 20 poena i pet skokova, dok je dvocifren još bio Nik Kalates sa 10 poena i pet asistencija.

U poraženom timu Otelo Hanter je imao 18 poena i četiri uhvaćene lopte, dok je sjajan bio Ognjen Jaramaz sa 17 poena, a 10 je ubacio Vajler-Beb.

Vladimir Lučić je imao šest poena i 10 skokova, uz jednu asistenciju.

Andrea Trinkijeri je odlično pripremio ekipu za ovaj peti meč i to se videlo na startu kada su rano poveli sa 15:9.

U drugoj deonici prednost je konstantno bila na strani Bavaraca i na poluvreme su otišli sa +6 (37:31).

Međutim, Barsa je uspela da se prilagodi i od prvog napada drugog poluvremena krenuo je preokret koji je rezultirao dobijenom četvrtinom 29:15.

To je bilo dovoljno da se privede meč kraju, jer je domaći tim uspešno do kraja sačuvao visoku prednost za plasman na F4 u Beogradu.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.