RAĐINE REČI GAĐAJU PRAVO U SRCE! Burazeru, nećemo da plačemo... (FOTO)
Dino Rađa, Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

KOMEMORACIJA ZORANU SRETENOVIĆU

RAĐINE REČI GAĐAJU PRAVO U SRCE! Burazeru, nećemo da plačemo... (FOTO)

Održana komemoracija proslavljenom asu Zoranu Sretenoviću koji je preminuo od posledica srčanog udara

Objavljeno: 13:12h

Komemoracija povodom smrti proslavljenog košarkaša Zorana Sretenovića održana je u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije.

Od legendarnog asa jugoslovenske košarke oprostile su se brojne legende ovog sporta.

Zoran Sretenović
Zoran Sretenovićfoto: Youtube/printscreen

Pored bivših saigrača iz reprezentacije Predraga Danilovića i Zorana Stevanovića, okupljenima se obratio i legendarni Hrvat Dino Rađa, koji je sa Sretom delio svlačionicu u Jugoplastici.

- Di si Burazeru? Tako smo do zadnjeg dana on i ja komunicirali. Sve svoje prijatelje iz ovog vremena smatram svojom braćom, međutim svakog od njih sam zvao nekim svojim nadimkom. Nekoga Toni ili Tonči, nekoga sam zvao Tata, Sobina, Burića sam zvao Bura, Perasa sam zvao Pekmen, a njega sam zvao Burazeru - počeo je Rađa.

1 / 8 Foto: MONDO - STEFAN STOJANOVIĆ

Objasnio je da je imao poseban odnos sa Sretenovićem, te kako su se povezali čim je novi plejmejker stigao u Split i postao deo kasnije kultnog tima.

- Kad je došao u Split tamo nekad '86, nekako smo se povezali najviše on i ja. Možda zato što su nam cure bile košarkašice pa smo imali neke zajedničke teme, ali svakako pričati o njemu kao o čoveku, mislim da on ne bi voleo da mi sada plačemo i da tugujemo, jer je bio veseljak. Ceo život mu je bio zajebancija - završio je on.

Podsetimo, Zoran Sretenović je iznenada preminuo u 58. godini života od posledica srčanog udara.

Sretenović je sa reprezentacijom SFR Jugoslavije bio šampion Evrope 1991. godine i četiri godine kasnije sa selekcijom SR Jugoslavije.

Najbolje igračke dane imao je u dresu splitske Jugoplastike sa kojom je od 1989. do 1991. godine osvojio tri titule klupskog šampiona Evrope.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.