KRENUO SMAILAGIĆEVIM STOPAMA: Mladi košarkaš iz istog kluba kao i član Partizana, otišao u Ameriku!
Alen Smailagić, Foto: Emilija Jovanović

tradicija

KRENUO SMAILAGIĆEVIM STOPAMA: Mladi košarkaš iz istog kluba kao i član Partizana, otišao u Ameriku!

Pre Borovičanina, u ekipi Arizona Vajldektsa nastupao je srpski centar Dušan Ristić

Objavljeno: 14:22h

Mladi igrač KK Beko, iz beogradskog naselja Kotež, Filip Borovičanin nastaviće karijeru u američkoj NCAA ligi na univerzitetu Arizona.

Borovičanin krenuo je stopama Alena Smailagića koji je takođe iz Beka otišao pravo u Sjedinjene Američke Države, doduše u razvojnu G ligu kao 4. pik na draftu, iz koje je stigao do NBA gde su ga draftovali Golden Stejt Voriorsi, a sada je član Partizana.

Rođen je 2004. i ove godine se istakao dobrim partijama u Prvoj regionalnoj ligi gde gde je njegov Beko takmičenje završio kao prvoplasirani i sledeće sezone nastaviće takmičenje u drugom rangu takmičenja.

"Hvala svima koji su uticali na moj razvoj i koji su mi pomogli da postanem najbolja verzija sebe. Posebna zahvalnost ide Košarkaškom klubu BEKO za nezaboravne godine koje su iza nas. Nastavljam da idem ka svom cilju", napisao je Borovčanin na svom Instagram nalogu.

Pre Borovičanina, u ekipi Arizona Vajldektsa nastupao je srpski centar Dušan Ristić zajedno u tandemu sa Diandreom Ejtonom, a trener ekipe je Tomi Lojd, pre angažmana u Arizoni radio je na Gonzagi gde je trenirao još jednog centra iz Srbij, Filipa Petruševa.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.