ALIMPIJEVIĆ SA 24 GODINE DOŽIVEO TEŠKU TRAGEDIJU! Čuva sećanje na jednog čoveka kome mnogo duguje!
Dušan Alimpijević, Foto: Dado Đilas

tuga!

ALIMPIJEVIĆ SA 24 GODINE DOŽIVEO TEŠKU TRAGEDIJU! Čuva sećanje na jednog čoveka kome mnogo duguje!

Trener Burse je jedva preživeo saobraćajnu nesreću u kojoj su život izgubili dva člana njegovog tadašnjeg kluba

Objavljeno:

Mladi srpski trener Dušan Alimpijević se već sada može pohvaliti značajnim rezultatima u karijeri, ali pobeda sa Bursom protiv Partizana mu jedna od najznačajnijih!

Svojevremeno je Alimpijević sa FMP-om eliminisao Partizan u Superligi, dobro pamti pobedu sa Crvenom zvezdom protiv Reala, ali srušiti Željka Obradovića na gostujućem terenu je nešto drugo.

Ono što predstavlja značajnu motivaciju u njegovom životu je tragedija koja ga je zadesila pre više od decenije, i od tada korača samo krupnim koracima.

Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijevićfoto: EPA/ANDREJ CUKIC

Naime, taj 7. mart 2010. godine zauvek će ostati u sećanju mladog stručnjaka. Tada je bio pomoćni trener u KK Novi Sad i dok su se vraćali sa utakmice protiv Napretka, doživeli su saobraćajnu nesreću. Alimpijević je više od mesec dana proveo u bolnici, a toj nesreći su poginuli prvi trener Nemanja Danilović i košarkaš Nenad Grozdanić (19).

- Bila je to ogromna tragedija, posebno za porodice nastradalih. Dve osobe su tada izgubile život, a tek je trebalo da počnu da žive. Većina nas koji smo bili u kombiju gotovo da se ne seća ničega, znamo samo da je staklo letelo na sve strane. Svi smo bili skamenjeni i u šoku - govorio je Alimpijević u davnašnjem intervjuu za Blicsport.

Uspeo je sve da preboli, iako ga je tragedija zadesila kad je imao 24 godine.

Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijevićfoto: Starsport

- Jednostavno, takve stvari ne biraju godine, pogađaju i mlađe i starije. Nažalost, bio sam deo toga, kao uostalom i neki igrači koji su mlađi od mene.

U nesreći kod Lapova je poginuo Nemanja Danilović, trener Vojvodine, kome Dušan Alimpijević nije bio samo asistent.

- Nemanja je imao najveći uticaj na mene, kod njega je uvek bila prisutna pedagoška nota. Mnogo sam naučio od njega, jer sam trenerski posao počeo sa 22 godine. Imao je filozofski odnos prema sportu i prema životu, upijao sam to iskustvo. Teško mi je što ga nema, ali je njegovoj porodici i prijateljima mnogo teže. To je svima napravilo teške rane i treba da živi sećanje na tog divnog čoveka.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.