DA LI JE MISLIO NA JOKIĆA?! Vasa Micić nikad DIREKTNIJI o otkazima reprezentaciji!
Vasilije Micić, Foto: Emilija Jovanović

pravo u metu!

DA LI JE MISLIO NA JOKIĆA?! Vasa Micić nikad DIREKTNIJI o otkazima reprezentaciji!

Srpski plejmejker progovorio o otkazima reprezentaciji i potencijalnoj seidbi u NBA

Objavljeno: 11:31h

Aktuelni MVP Evrolige Vasilije Micić je govorio o igranju za reprezentaciju, kao i šansama da napokon zaigra u NBA ligi.

U septembru "orlove" očekuje Evropsko prvenstvo, a cela nacija se nada da ćemo konačno biti kompletni. Nedavno je i Nikola Jokić progovorio o nastupu za "orlove" koji čeka čitava Srbija.

- Mislim da imamo stvarno dobre igrače, od nadolazećih talenata do već oformljenih igrača koji su lideri u svojim klubovima što uopšte nije lako. To je veoma važno jer nije lako, kao inostrani igrač, nametnuti se u bilo kom klubu. Mene to iskreno raduje i volim da vidim da su naši igrači, gde god da igraju, važan deo kolektiva. Sve ostalo se, pretpostavljam, vezuje za leto. Leto je nešto što mi kao ekipa želimo da iznesemo na najbolji mogući način, a opet, to sam pričao i sa trenerom, smatram da ništa ne treba da se radi na silu - rekao je Micić.

Sjajni plejmejker smatra da bi reprezentativci trebalo da igraju po svom osećaju, a da ih neko moli da obuku reprezentativni dres.

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbijefoto: Emilija Jovanović

- Ko hoće da igra treba da igra iz ljubavi i svog osećaja, a ko ne može to je lični izbor. Mislim da neko dodatno ubeđivanje i moljenje stvara kontraefekat i to se već videlo i to svi znamo. Mi smo košarkaška nacija i sigurno će opet biti nekih komentara, ali ja sam iz toga isključen. Ja sam samo za sebe odgovoran, a ostalo šta bude.

Micić je poručio da "nije baš čuo da NBA liga plače za njim" i dalje ima kontakt sa ljudima iz Oklahome, ali i dalje je daleko od odlaska iz Efesa...

Vasilije Micić
Vasilije Micićfoto: Profimedia

- Iskreno, imam želju da odem u NBA, ali na način koji sam rekao i ljudima iz Oklahome, a to je jedino da igram tamo. Ja stvarno ne vidim sebe da odem tamo da bih rekao drugarima iz kraja da sam bio u NBA ligi i da im donesem dres Oklahome. Mene to ne inspiriše. Ja sam i ovde došao kada je Efes bio posljednji, a imao sam ponude i nekih, možda, zvučnijih imena. Na svom iskustvu sam video da mene inspiriše da igram, da budem deo kolektiva, da dajem svoj maksimum. Ne mora to uvek da bude glavna uloga, ali ja ću se uvek izboriti za to što mi se pruža i daću svoj maksimum. Sve ostalo nije u mojim rukama. Kažem, sam odlazak tamo ne vidim na način da budem samo deo ekipe. Oni to znaju, iskreno sam im to rekao. Možda to nekome zvuči arogantno i prepotentno, ali tako je... - rekao je Micić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.