SRBI HARAJU NBA LIGOM! Bogdanović IZREŠETAO Pejserse - Pokuševski stao na korak od podviga karijere! (VIDEO)
Bogdan Bogdanović, Foto: Profimedia

SJAJNO VEČE ZA NAŠE U NBA!

SRBI HARAJU NBA LIGOM! Bogdanović IZREŠETAO Pejserse - Pokuševski stao na korak od podviga karijere! (VIDEO)

Bogdan Bogdanović najefikasniji u pobedi nad Indijanom, Aleksej Pokuševski stao na korak od prvog trpl-dabla u karijeri

Objavljeno:

Srpski košarkaši obeležili su noć u NBA ligi, posle Nikole Jokića koji je zabaležio 19. tripl-dabl u sezoni, Bogdan Bogdanović i Aleksej Pokuševski su oduševili partijama!

Bogdan Bogdanović odigrao je jednu od najboljih utakmica ove sezone i predvodio Atlantu do trijumfa nad Indijanom, rezultatom 132:123.

Bogdanović je sjajnim šutem "izrešetao" Pejserse i sačuvao Hoksima sigurnost za mesto koje vodi u plej-in turnir najjače lige na svetu.

Reprezentativac Srbije vratio se posle jedne utakmice pauze zbog nelagodnosti u desnom kolenu i odmah potvrdio da je kraći odmor bio samo predostrožnosti radi.

Bogdan je ušao sa klupe i od trenutka kada je kročio na parket, dominirao fantastičnim šutem sa distance.

Na parketu je proveo manje od 29 minuta i za to vreme postigao 29 poena i zabeležio pet skokova. Bogdanović je šutirao 8/14 iz igre, pogodivši pet od sedam šuteva za tri, a sve je to učinio uz samo jednu izgubljenu loptu.

Ubedljivo je bio najefikasniji jer je Tre Jang podbacio, a najveću podršku imao je u Klintu Kapeli, koji je duel završio sa 22 poena i 15 uhvaćenih lopti.

Kod domaćina, Badi Hild je predvodio strelce sa 26 poena, jednim više od Hejlbartona, koji je upisao i 13 asistencija.

Igrač Oklahome Aleksej Pokuševski bio je blizu da u pobedi svog tima ostvari prvi-tripl dabl u karijeri. Pokuševski je bio jedan od sedmorice igrača Tandera sa dvocifrenim učinkom u dramatičnom trijumfu nakon produžetaka, rezultatom 134:131.

Pokuševski se našao u startnoj postavi Tandera i odigrao više od 41 minuta, a svoju minutažu i pobedu umalo je krunisao prvim tripl-dablom u najjačoj ligi na svetu.

Duel je završio sa 11 poena (4/11 iz igre, 2/6 trojke), uz osam skokova i 11 asistencija. Nedostajale su mu samo dve uhvaćene lopte za taj podvig, upisao je i jednu blokadu, ali i šest izgubljenih lopti.

Čak sedmorica igrača imala su dvocifren učinak – najefikasniji je bio Robi sa 30, dva više od Viginsa, dok je dabl-dabl imao i Maledon (23 poena i 10 skokova).

Kod Trejlblejzersa najefikasniji je bio Meklemor sa 28 poena, ali su mnogo više uradili Jubenks sa 27 poena i 14 uhvaćenih lopti, odnosno Vilijams, koji je stao na 25 poena i 12 uspešnih dodavanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.