GAGIĆ ODIGRAO NAJBOLJI MEČ PROTIV BIVŠEG KLUBA! Posle utakmice setio se reči Duška Vujoševića!
Foto: Starsport©

maksimalno odradio zadatak!

GAGIĆ ODIGRAO NAJBOLJI MEČ PROTIV BIVŠEG KLUBA! Posle utakmice setio se reči Duška Vujoševića!

Srpski košarkaš postigao je 21 poen protiv Partizana

Objavljeno: 13:12h

U sportu, kada igrate protiv bivšeg kluba, a uz sto ste i navijač, onda postoji samo jedan način da se pokaže maksimalno poštovanje - da se zapne najjače što može.

To je uradio Đorđe Gagić u utorak uveče kada je sa 21 poenom predvodio Lijetkabelis do ubedljivo pobede protiv Partizana u Evrokupu. Pokazao je nekadašnji centar crno-belih da je napravio izvanredan potez kada je došao u Litvaniju, a potrefilo se da baš najbolju utakmicu odigra protiv bivšeg kluba.

- Posle utakmice setio sam se reči Duška Vujoševića, ako nešto voliš, onda daješ maksimum. Volim Partizan i mislim da sam pokazao koliko poštujem klub kada dam sve od sebe na parketu. To je sport i to me je naučio Vujošević - počinje Gagić za Mocart Sport i uz smeh dodaje:

- Nema puštanja ni u ljubavi... morao sam da popravim utisak sa prvog meča u Beogradu kada nisam mogao da se sastavim.

Posle meča Đorđe se pozdravio sa svima u crno-belom taboru.

- Nema nikakvog peckanja, ne želim da dozvolim sebi da neko pomisli da možda ne poštujem klub kao što je Partizan. To je moja druga kuća, zauvek. Momke u Partizanu izuzetno poštujem i uveren sam da mogu puno toga dobrog da naprave. Nemanju Dangubića dugo poznajem još iz dana u Hemofarmu, tu je i Rade. Sa svima sam dobar, nije bilo nikakvih peckanja posle meča, samo sam se pozdravio sa svima i poželeo im puno sreće i poručio im da navijam da doguraju što dalje.

Đorđe Gagić
foto: Starsport©

Lijetkabelis je ove sezone pravi hit na svim frontovima. U Litvaniji su dogurali do finala Kupa kada su iznenadili Lijetuvos Ritas u polufinalu, u Evorkupu su pokazali da su tvrd zalogaj svima. Ključ uspeha - selekcija Nenada Čanka.

- Sve polazi od glave, a glava ove ekipe je Nenad Čanak. Selektirao je tim perfektno. Posložio nas je da idealno funkcionišemo zajedno. Pokazali smo da smo timčina i u momentu kada smo se jedva sastavljali na treningu. U jednom momentu nas je bilo sedmorica zdravih. Idemo ratnički do kraja, pa dokle doguramo.

Čanak je put Litvanije otišao 2018. godine posle epizode na klupi Partizana. Od tada klub napreduje na svim poljima.

- Što se kaže, prava, zdrava priča. Svi imaju poverenja u Nenada. Klub iz godine u godine napreduje, od FIBA Lige šampiona pa sada do Evrokupa. Došao sam ovde na njegov poziv i mislim da nisam pogrešio. Zadovoljan sam kako sve izgleda - izjavio je Đorđe Gagić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.