SAVIĆEVIĆ DOBRO PAMTI! Ne branim Putina, ali...
Putin i Savićecvić, Foto: EPA/ALEXEI NIKOLSKY/Starsport

oglasila se legenda!

SAVIĆEVIĆ DOBRO PAMTI! Ne branim Putina, ali...

Savićević se prisetio 1992. godine, kada bivšoj SR Jugoslaviji nije bilo dozvoljeno učešće na Evropskom prvenstvu

Objavljeno:

Legendarni Dejan Savićević, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i as Crvene zvezde i Milana, u razgovoru za italijansku "Republiku" osvrnuo se na sankcije koje trpe ruski sportisti zbog sukoba te države sa Ukrajinom.

Savićević se prisetio 1992. godine, kada bivšoj SR Jugoslaviji nije bilo dozvoljeno učešće na Evropskom prvenstvu, koje je kasnije osvojila reprezentacija Danske.

- Sportisti nisu krivi. Jugoslavija je isto doživela 1992. godine - rekao je Savićević i dodao da ne brani Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina, ali zbog toga što je upravo on bio u poziciji ruskih sportista zna kako se oni sada osećaju.

Dejan Savićević
foto: Printscreen/Youtube

- Ne branim Putina, ali sam na svojoj koži doživeo isključenje zbog političkog izbora. Igranje utakmica je uvek poruka mira. Ruski fudbaleri nemaju veze sa Putinovom odlukom, kao što nismo ni mi sa ratom u Jugoslaviji prije 30 godina. Vidim obnavljanje iste situacije koju su postepeno od 1992. godine doživljavali mladi ljudi koje ste dobro poznavali u Italiji: Mihajlović, Jugović, Mirković, Kovačević, Mijatović, Savo Milošević. Pored mene. Kao fudbaler izgubio sam tri velika takmičenja, Evropsko 1992. i 1996. godine, kao i Svetsko prvenstvo 1994., bez razloga osim zbog politike, koja nema veze sa sportom - zaključio je Savićević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.