STRANI IGRAČI NAPUŠTAJU RUSKE KLUBOVE BEZ OBEŠTEĆENJA? Evo šta to znači za osmoricu srpskih fudbalera!
Đorđe Despotović, Foto: Starsport©

presedan!

STRANI IGRAČI NAPUŠTAJU RUSKE KLUBOVE BEZ OBEŠTEĆENJA? Evo šta to znači za osmoricu srpskih fudbalera!

Vode se pregovori između FIFA i asocijacije fudbalera

Objavljeno:

Posle odluke FIFA i UEFA da suspenduju reprezentaciju Rusije, odnosno Spartak iz Moskve, iz međunarodnih takmičenja pojavila i informacija po kojoj bi strani fudbaleri mogli da raskinu ugovore sa klubovima bez bilo kakvih posledica, a osmorica naših fudbalera igra u tamošnjim klubovima.

Ovu informaciju je preneo holandski "Vi", a Luis Everard, šef FIFPro, potvrdio da se trenutno vode pregovori oko toga.

- Tražili smo od FIFA to da uradi. Ovo je mera koja bi uskoro mogla da bude usvojena. Zbog rata bi igračima trebalo omogućiti da raskinu ugovor bez nadoknade - rekao je Everard.

Goran Čaušić u dresu Zvezde
Goran Čaušić u dresu Zvezdefoto: Espreso.co.rs

Praktično, ovo znači da bi, ako FIFpr uspe da utiče na FIFA-u, i pravilo se promeni, svi strani igrači u ruskoj ligi bi imali pravo da napuste klubove bez bilo kakvog obeštećenja. Oni smatraju da bi zbog ratnih sukoba u Ukrajini, i sve većih sankcija po Rusiju, ova odluka bila opravdana.

Ovo bi bio novi veliki ogroman udarac za ruski fudbal pošto u toj zemlji igra više od 130 stranih fudbalera. Najviše je Brazilaca, njih 13. Kada je reč o srpskim fudbalerima, u Rusiji nastupaju Đorđe Despotović, Uroš Radaković i Goran Čaušić (Arsenal Tula), Ivan Miladinović (Nižnji), Nemanja Glavčić (Himki), Nemanja G. Miletić (Ufa), Dominik Dinga (Ural) Miroslav Bogosavac (Ahmat).

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.