DOGOVORILI VELIKI TRANSFER, A ONDA JE VLADIMIR PUTIN REKAO "NJET": Platili su DUPLO VIŠE zbog predsednika Rusije!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

na kraju nisu imali izbora

DOGOVORILI VELIKI TRANSFER, A ONDA JE VLADIMIR PUTIN REKAO "NJET": Platili su DUPLO VIŠE zbog predsednika Rusije!

Putin je na sebe preuzeo jedan od najvećih transfera kluba

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin centralna je figura u svetu zbog toga što je njegova zemlja pre pet dana napala Ukrajinu i potresla sve sfere života.

Rusija je u četvrtak započela invaziju iz vode, s neba i kopna, a granatiranje ne prestaje. Velike borbe vode se u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu, a Rusi su uspeli da dođu do državnih institucija.

Svi se nadaju da će rat prestati, no trenutno niko ne zna koliko će sve trajati i kako će se završiti, a ono što je sigurno, Ukrajina ima podršku zapadnih država, dok je Putin tek sada tamo postao jedna od najomraženijih ličnosti.

1 / 8 Foto: Printscreen/Twitter

Zbog svih tih dešavanja, FIFA je suspendovala Rusiju iz svih takmičenja do daljeg, a UEFA im je prethodno oduzela domaćinstvo finala Lige šampiona, pa će se umesto u Sankt Peterburgu igrati u Parizu 28. maja.

Kad smo kod fudbala, Putin ima veliki uticaj i u najpopularnijem svetskom sportu.

Upravo zbog njega londonski Arsenal je svojevremeno bivšeg reprezentativca Rusije Andreja Aršavina platio puno više nego što je realno trebalo - 15 miliona funti.

Andrej Aršavin
foto: EPA/OLIVER WEIKEN

Bilo je to dvostruko više od onoga što je prvobitno bilo dogovoreno. Ovo je otkriveno u autobiografiji fudbalskog agenta Džona Smita pod nazivom "The Deal" (Dogovor).

Navodi se kako je legendarni menadžer "Tobdžija" Arsen Venger još 2009. godine spremio oko sedam miliona funti za dovođenje veziste Zenita, a krajem januara transfer je ostvaren za 15 miliona. Smit u svojoj autobiografiji piše kako je bio posrednik u transferu i da je pregovarao u ime Vengera s Rusima.

Arsen Venger
foto: AP

Na drugoj strani nije bio samo Zenit već i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je i te kako vezan za ovaj tim koji je u vlasništvu Gazproma, ruskog energetskog diva.

Putin je na sebe preuzeo jedan od najvećih transfera "nebeskoplavih", pa je od Arsenala zahtevao da plati 15 miliona, što su "Ganersi" i učinili, iako su u nekim momentima imali plan da prekinu pregovore i odustanu do Aršavina...

Vladimir Putin, Emanuel Makron, Putin i Makron, Vladimir Putin i Emanuel Makron
foto: Profimedia

Sam transfer je kompletiran u poslednjim sekundama zimskog prelaznog roka, iako su u Arsenalu kasnije zažalili zbog svega i shvatili su da je u to vreme 15 miliona za ovog ofanzivnog vezistu bilo previše.

Aršavin je dres Arsenala nosio od 2009. do 2013. godine. Krenuo je odlično i u prvoj sezoni postigao nezaboravan poker golova na gostovanju Liverpulu (4:4), ali je postepeno upadao u sve veću igračku krizu.

Andrej Aršavin, Sesk Fabregas, Samir Nasri
foto: Profimedia

Andrej se potom vratio u Rusiju igrajući opet za Zenit odakle je onda prešao u Kubanj, a karijeru je završio u Kairatu pre nekoliko godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.