SUSPENDOVALI RUSE, A O OVOME ĆUTE: Katar unajmio bivše CIA agente da UĆUTKAJU kritičare Mundijala!
Katar je od starta bio pod žestokim optužbama za korupciju, Foto: Profimedia

zataškano

SUSPENDOVALI RUSE, A O OVOME ĆUTE: Katar unajmio bivše CIA agente da UĆUTKAJU kritičare Mundijala!

Organizacija Svetskog prvenstva platila je više od 10 miliona dolara kompaniji koju čine bivši agenti CIA-e

Objavljeno:

Nakon odluke koju su doneli Savet FIFA i Izvršni komitet UEFA da Rusiju izostave sa Svetskog prvenstva, događaj u Kataru 2022. ponovo je umešan u kontroverzu.

I ovom prilikom, uz kinematografski prizvuk koji evocira najbolje špijunske filmove sa CIA-om kao kulisom!

Kako je otkrio Asošiejted pres, organizacija Svetskog prvenstva platila je više od 10 miliona dolara kompaniji koju čine bivši agenti CIA-e kako bi ućutkali kritike koje dobija.

FIFA
foto: EPA/Manuel Lopez

Posebno od strane Tea Cvancigera, bivšeg člana Izvršnog komiteta FIFA-e i predsednika Fudbalskog saveza Nemačke između 2006. i 2012. godine i koji je bio jedan od najkritičnijih glasova oko dodele Svetskog prvenstva arapskoj zemlji.

- Kada se bavite sportom i kada ste posvećeni vrednostima sporta, veoma je, veoma čudan osećaj videti da vas prate i pokušavaju da utiču na vas da ne date svoje mišljenje - rekao je nemački funkcioner i advokat u intervju za AP prošlog februara.

Dokumentacija koju je predstavila novinska agencija pruža nove detalje o nastojanjima Katara da dobije i zadrži mesto održavanja turnira uprkos brojnim kritikama koje su primljene zbog navodne korupcije prilikom preuzimanja turnira. Iz organizacije nisu želeli da komentarišu novu objavljenu informaciju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.