"JA SAM U LONDONU, ALI SVI MOJI SU U KIJEVU..." - Slavni fudbaler je OČAJAN zbog situacije u Ukrajini!
Andrij Ševčenko na skupu u Londonu, Foto: Twitter/@Biz_Ukraine_Mag

apel

"JA SAM U LONDONU, ALI SVI MOJI SU U KIJEVU..." - Slavni fudbaler je OČAJAN zbog situacije u Ukrajini!

U međuvremenu, Ševčenko je prisustvovao protestnom skupu na Trafalgar skveru u Londonu

Objavljeno: 14:20h

Bivši napadač Milana i legenda Ukrajine, Andrij Ševčenko, otkrio je da njegova porodica nije pobegla iz Kijeva nakon ruske invazije na zemlju u četvrtak.

Ševčenko je izrazio podršku ukrajinskoj vojsci i predsedniku svoje zemlje Volodimiru Zelenskom nakon odluke njegovog ruskog kolege Vladimira Putina da izvrši vojne napade na Ukrajinu.

- Ja sam u Londonu, ali moja majka, moja porodica, moji rođaci, moji prijatelji, moji ljudi... svi su u Kijevu - rekao je Ševčenko za televiziju 'Ukrajina 24'.

- Veoma sam zabrinut zbog svega što se dešava. Želim da se zahvalim vojsci, Zelenskom i celom ukrajinskom narodu što su branili našu zemlju. Oni su moji heroji. Veoma sam ponosan na svoje sunarodnike - istakao je čuveni napadač.

U međuvremenu, Ševčenko je sa suprugom Kristin Pazik, američkom manekenkom i jednim od četvorice sinova prisustvovao protestnom skupu na Trafalgar skveru u Londonu. Pre dva dana je takođe uputio apel da se uspostavi mir.

- Ukrajina i njeno stanovništvo žele mir i teritorijalni integritet. Molim vas, molim vas da podržite našu zemlju i pozovete rusku vladu da zaustavi agresiju i kršenje međunarodnog prava. Mi samo želimo mir. Rat nije odgovor.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.