NIJE MOGAO DA ZADRŽI SUZE: Ukrajinca savladale EMOCIJE posle gesta saigrača, a onda je CEO STADION ustao! (VIDEO)
Roman Jaremčuk, Foto: Printscreen/Twitter/B24

dirljivo

NIJE MOGAO DA ZADRŽI SUZE: Ukrajinca savladale EMOCIJE posle gesta saigrača, a onda je CEO STADION ustao! (VIDEO)

Za pola časa provedenih na terenu nije uspeo da postigne gol kao na meču protiv Ajaksa sredinom nedelje

Objavljeno: 10:26h

Rat u Ukrajini niko normalan ne želi kao ni bilo koji drugi oružani sukob koji se dešava na planeti, ali se takav događaj prirodno odražava na sve sfere života.

Tako je i sa sportom, i sa fudbalom, a najnoviji primer nam stiže iz Portugala.

Benfika je bila u velikoj krizi kada je ušla u prvi duel sa razgoropađenim Ajaksom u osmini finala Lige šampiona, a u takvoj situaciji odigrali su maksimalno hrabro i na svom 'Lužu' u odličnoj utakmici odigrali 2:2.

Gol za drugo izjednačenje delo je ukrajinskog napadača Romana Jaremčuka koji je u igru ušao sa klupe pa razgalio navijače Benfike.

Roman Jaremčuk
foto: EPA/Jose Sena Goulao

Ipak, posle toga su za njega, kao i svakog drugog Ukrajinca, usledili teški dani, a saigrači su mu olakšali divnim gestom na utakmici protiv Gimaraeša (3:0)

Jaremčuk je ušao na teren polovinom drugog poluvremena, a kada se to desilo čitav stadion je ustao. Kapiten Jan Fertongen je dotrčao do njega i stavio mu kapitensku traku, što mu je legenda kluba i sportski direktor Luizao pokazao.

Mnogi navijači su sa sobom imali ukrajinske zastave i apsolutno svi su aplaudirali Jaremčuku, što je kod njega izazvalo jake emocije. Stameni Ukrajinac nije uspeo da obuzda suze, pa je krenuo da plače kao "kiša".

Za pola časa provedenih na terenu nije uspeo da postigne gol kao na meču protiv Ajaksa sredinom nedelje, ali je sigurno da će ovaj meč pamtiti do kraja svog života.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.