DELIJE ĆE BITI ZADOVOLJNE: Zvezdin bratski klub hoće da od sada bude domaćin u Beogradu!
Foto: Profimedia

odlično

DELIJE ĆE BITI ZADOVOLJNE: Zvezdin bratski klub hoće da od sada bude domaćin u Beogradu!

Iskren da budem, ne razumem zašto ćemo morati da igramo na neutralnom terenu

Objavljeno: 16:29h

Ostao je Spartak iz Moskve jedini ruski fudbalski klub u evropskim kupovima, ali utakmicu protiv Red Bul Lajpciga neće moći da igra na svom terenu.

UEFA je odlučila da će Spartak revanš sa Nemcima morati da igra na neutralnom terenu kao vid kazne zbog rata između Rusije i Ukrajine. Iako su ostale još tri nedelje do tog drugog meča, svi se pitaju, uključujući i Ruse, gde će biti domaćini.

Bivši predsednik Spartaka Andrej Červičenko je u intervjuu za ruski Sport24 izneo svoj predlog.

FK Spartak Moskva
foto: AP

- Iskren da budem, ne razumem zašto ćemo morati da igramo na neutralnom terenu. Za Spartak bi bilo najbolje da meč Lige Evrope igra u Beogradu. Nadam se da će to moći da se uredi. Minsk bi bio još bolje rešenje, ali mislim da je to u ovoj situaciji teško ostvariv - poručio je Červičenko.

Beograd je jedan od izbora zbog toga što su navijači Spartaka i Zvezde u bratskim odnosima. Jedna od prepreka za realizaciju tog plana je što bi Spartak i Zvezda trebalo svoje mečeve da igraju istog dana. Možda bi rešenje moglo da bude da, recimo, Rusi igraju u utorak, a srpski prvak u četvrtak. Samo što bi UEFA morala da aminuje tu soluciju.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.