PIKSI NA VELIKIM "MUKAMA": Drulović za Espreso – mirno spavaj Srbijo, čuvaju te Vlahović i Mitrović!
Ljubinko Drulović, Mitrović i Vlahović, Foto: Profimedia, Starsport©

moćna poruka!

PIKSI NA VELIKIM "MUKAMA": Drulović za Espreso – mirno spavaj Srbijo, čuvaju te Vlahović i Mitrović!

Ljubinko Drulović se vratio u reprezentaciju Srbije na poziv Dragana Stojkovića Piksija, a to se ispostavilo kao sjajan potez

Objavljeno: 09:22h

Legenda srpskog fudbala, Ljubinko Drulović je u razgovoru za "Espreso.rs" prokomentarisao transfer Dušana Vlahovića u Juventus i obradovao naciju rečima: "Dokle god Srbija ima Vlahovića i Mitrovića u tandemu, mirno spavajte!".

Srpski napadač je imao debi kakav se samo može poželeti, zatresao je mrežu rivala posle samo 13 minuta, i odmah stavio do znanja Italijanima, da je stvoren za velika dela.

Mesecima smo slušali nagađanja o potencijalnim transferima u Španiju, Englesku, ali presudila je Vlahovićeva dečačka želja da ponovo obuče crno-beli dres, ovog puta mnogo slavniji.

Ljubinko Drulović
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Nekadašnji trener Partizana i selektor Srbije je siguran da je nekadašnji đak beogradskih crno-belih napravio pravi izbor.

Dugo se spekulisalo o njegovom transferu, Juventus je od početka bio njegova želja, i to se obistinilo. Razgovarao sam sa njim, on je jako zadovoljan. Smatram da je napravio sjajan izbor, on ima samo 22 godine. Juventus je sjajan klub za mlade talente, mislim da će njegov razvojni put ići u pravom smeru- kaže čovek koji vrlo dobro poznaje mentalitet mladih fudbalera, pošto je sa omladinskom reprezentacijom 2013. godine u Litvaniji pokorio Evropu.

Vlahović je zablistao i na drugom meču za Juventus, praktično je njegov pogodak u finišu doneo polufinale Kupa Italije gde će odmah morati na megdan bivšem klubu, Fiorentini.

- Na idealan način je započeo čitavu priču, gol na debiju, on je to i želeo, njegova želja je da osvaja trofeje i da igra Ligu šampiona. Napravio je pravi izbor jer se on u Italiji već navikao, poznaje ligu, poznaje mentalitet. Nasledio je Ronaldovu sedmicu i to je za njega veliki motiv, još kada bi nasledio njegovu karijeru. Lično mislim da Vlahović ima sve uslove za karijeru za pamćenje u Juventusu.

Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović
foto: Starsport©

Ljubinko Drulović se vratio u reprezentaciju Srbije na poziv Dragana Stojkovića Piksija, a to se ispostavilo kao sjajan potez. "Orlovi" su obezbedili direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje se igra ove godine u Kataru, pobedivši do tada nepobedivi Portugal.

Evropa iz nedelje u nedelju bruji o podvizima naših fudbalera, a izgleda da smo dočekali da reprezentacija konačno opravda poverenje navijača. Kontinuitet u rezultatima će nam doneti upravo Mitrović i Vlahović koji su najbolji strelci u svojim ligama, i u to Drulović ne sumnja niti jednog trenutka.

- Između njih je mala razlika u godinama, ali je napadački instinkt zajednički. Ovaj tandem će još dugo donositi radost srpskim navijačima. Srbija ne treba da brine dok ima ovaj napadački tandem.

Jović je još jedna opcija koju ima selektor Piksi u opticaju, ali biće mu teško da se nametne pored raspoloženih Mitrovića i Vlahovića.

Smatra da je glavni problem "breme" dresa slavnog Reala i nedovoljno šanse za dokazivanje pored jednog od najbojig napadača sveta, Karima Benzeme.

Retko ko bi mogao da odbije poziv jednog Real Madrida, lako je pričati da li je pogrešio ili ne. U Realu je jaka konkurencija, to je drugačijivi fudbal od onog koji je igrao u Nemačkoj. Mnogi faktori su tu u igri. San svakog igrača je da zaigra u takvom jednom klubu, ali tu je jedan Benzema koji je neprikosnoven.

Drulović potvrđuje priču koja je već postala karakteristična za "Piksijevu generaciju", a to je da su posle velikog uspeha i direktnog plasmana u Katar, apetiti porasli.

Ljubinko Drulović
foto: Filip Plavčić

- Očekujem nastavak jedne dobre igre i energije, selektor je pobednički mentatlitet preneo na sve igrače i u svakom meču idemo samo na pobedu. Ono što je sigurno je da ulazimo u jednu lepu fudbalsku priču sa reprezentacijom koja je počela već tokom kvalifikacija.

Reprezentaciju Srbije u martu očekuju pripremni mečevi protiv selekcija Danske i Mađarske.

- Mislim da će biti sjajna atmosfera, očekuje se dosta navijača. U dobrom raspoloženju ćemo biti protiv dve izuzetno jake sellekcije Danske i Mađarske, pogotovo u Kopenhagenu očekujem spektakl protiv jedne od najboljih selekcija sveta. Mi smo već pokazali da možemo da igramo protiv najboljih i ići ćemo na pobedu.

Potom se Srbija takmičarskom ritmu vraća u Ligi nacija...

- Raspored je izuzetno težak, mi hoćemo i možemo da pobedimo, pokušaćemo da budemo prvi i da igramo sa najboljim reprezentacijama. Grupa je zahtevna Švedska, Norveška, Slovenija, ali mislim da možemo da prebrodimo i ovu grupu, ustalom, do sada smo dokazali koliko možemo.

Ono što je sigurno je da će selektor i njegovi saradnici biti na velikim mukama tokom formiranja spiskova i sastava, ali na ovakve "slatke muke" smo čekali godinama.

Naša selekcija se trenutno nalazi na 25. mestu FIFA rang liste, a žreb je zakazan za 1. april kada će se znati ko će se sa kim nadmetati u Kataru.

"Orlovi" će biti deo trećeg šešira, što je napredak u odnosu na 2018. i Mundijal u Rusiji kada smo bili u poslednjem šeširu.

(Espreso/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.