STANKOVIĆ PRED NASTAVAK ŠAMPIONSKE TRKE: Veruje da Zvezda može ostvariti svih 16 pobeda! (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

OPTIMISTA!

STANKOVIĆ PRED NASTAVAK ŠAMPIONSKE TRKE: Veruje da Zvezda može ostvariti svih 16 pobeda! (VIDEO)

Prvi izazov je utakmica protiv Čukaričkog koja se igra u subotu od 17 časova

Objavljeno: 23:23h

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković pričao je o nastavku borbe za titulu sa Partizanom.

Dan pre starta prolećnog dela i meča sa Čukaričkim, Stanković je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" izašao pred novinare i poručio da veruje da njegov tim može da nadoknadi pet bodova minusa. Čak i da ostvari svih 16 pobeda u Superligi Srbije.

- Nije nemoguće. Jeste teško, ali ne i nemoguće. Tako ćemo se spremati. Odradili smo dobre pripreme, sa tog aspekta su momci 200 odsto spremni. U glavi i fizički. Svaka utakmica je kao finale. Nemamo šta da izgubimo - rekao je Stanković.

Priznao je da ekipa nije navikla da bude na drugom mestu u proteklih nekoliko godina, ali i da iz toga mogu da se izvuku pouke.

- Pretvorili smo sve to u dodatni motiv. Prvi put se događa u pet godina ova nešto i treba da se dogodi. Tako se odrasta, postaje odgovorniji i jači. Nemamo pravo na kiks. Svaki navijač Zvezde bi trebalo da se prepozna na terenu. Moramo da budemo pravi, jeste teško, pet bodova je mnogo kod nas, ali nije nemoguće. Ja verujem da igrači mogu da nadoknade.

Za meč sa Čukaričkim neće biti Veljka Nikolića, koji će morati na operaciju, dok je Petar Stanić neizvestan. Sa druge strane, spreman je tandem Gelor Kanga - El Fardu Ben, koji se vratio sa Kupa afričkih nacija.

- Na našu veliku žalost vuče povredu, nismo je sanirali. Uvek mu se vraćao bol, posle udarca ili šuta, što ga sprečava da trenira. Otići će u Francusku na intervenciju. Takođe, Stanić je dobio distorziju zgloba pre dva dana na treningu i videćemo još. Kanga i Ben su spremni, imali su desetak dana pauze, iako nisu ni prekidali. Igrali su dobro na KAN. Biće u protokolu sigurno.

Puno se očekuje od velikog pojačanja i napadača koji je na priprema skrenuo pažnju na sebe – Ohija Omoidžuanfa.

- Ohi je iskusan, obeležio je skandinavsko prvenstvo. Sjajno se kreće, prepoznaje igru i spreman je da se žrtvuje za ekipu. Zvezda je dobila veliko pojačanje. Imamo tu i Pavkova, uvek gledam njega i kako da ga iskoristimo u zavisnosti od utakmica. Nema da se iko ljuti ako ne igra, tek od maja se svode računi. Od sutra svi smo jedno, svi dobijamo ili gubimo. Da li minut ili 90.

1 / 3 Foto: Profimedia

Upitan je da prokomentariše Čukarički, ali i Partizan.

- Videli smo dobre stvari Čukaričkog protiv Dinama, vidi se da Sale radi odličan posao i hvata automatizme. Sve osim pobede ne želim da razmišljam o bilo čemu jer igramo na našem terenu. Partizan? Igraju oni kao što mi moramo. Ne znam... Uzdamo se u sebe. Džaba kiks nekoga ako ti nisi pravi. Moramo da se fokusiramo na nas. Sve ako dođe oberučke ćemo prihvatiti.

Dostakao se i srpskog golgetera Dušana Vlahovića, koji trese mreže i u Juventusu. Stanković je tokom igračke karijere trajao baš u Seriji A.

- Duci zaslužuje da se priča o njemu. Pravi potez je napravio dolaskom u Juventus. Gledao sam meč protiv Sasuola, može još mnogo bolje i na dobrom je putu. Karijera mu je u ozbiljnom usponu, na stranu cena transfera. Želi još da napreduje, biće jaka karika u našem lancu reprezentacije. Drago mi je što imamo Mitrovića i Vlahovića u Kataru, njima gol gol nije stran - zaključio je Dejan Stanković.

Utakmica između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se u subotu od 17.00 na stadionu "Rajko Mitić".

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.