"ZA 18 GODINA U ENGLESKOJ NISAM TO VIDEO!" Igrač Arsenala dobio BIZARAN crveni karton o kom bruje na Ostrvu! VIDEO
Foto: Profimedia

premijer liga, .kolo

"ZA 18 GODINA U ENGLESKOJ NISAM TO VIDEO!" Igrač Arsenala dobio BIZARAN crveni karton o kom bruje na Ostrvu! VIDEO

Navijači Arsenala su besni i jer njihovi vezisti lako dobijaju isključenja, dok zadnji vezni iz najvećih rivala često ne dobiju ni žuti karton posle pregršt načinjenih faulova

Objavljeno:

Arsenal je sinoć uspeo da minimalnim rezultatom pobedi Vulverhempton kao gost, iako je poslednjih skoro pola sata igrao sa fudbalerom manje.

Strepeli su navijači "Tobdžija" uoči ovog duela Premijer lige, ne samo zbog rivala koji je imao samo tri boda manje i igra odlično, već i zbog glavnog sudije.

Majkl Oliver ih je više puta oštetio u prošlosti, ali nastavlja da često bude delegiran za njihove mečeve i jedan je od najcenjenijih arbitara na Ostrvu.

Majkl Oliver
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

To i nije tako teško jer je očigledno da u Premijeršipu pored vrhunskih igrača i trenera, takav nivo nemaju sudije koje kao da namerno prave skandalozne odluke, još gore otkako imaju VAR tehnologiju.

Juče je Gabrijel Martineli imao loptu kraj aut-linije, dobio je jedan udarac, a onda naknadno pao, ali se Oliver nije oglasio.

Pokušao je krilni napadač Arsenala onda da spreči opstrukcijom izvođenje auta, pa kad mu to nije uspelo, startom je zaustavio kontru.

Bio je spreman na dobijanje žutog kartona, ali usledio je šok. Oliver mu je pokazao žuti karton dva puta, a onda i crveni (pogledajte OVDE).

Gabrijel Martineli, Majkl Oliver
foto: Profimedia

Brazilac nije mogao da veruje, ali ni njegov trener Mikel Arteta koji je ipak opet bio uzdržan u kritikovanju suđenja mada je očigledno da arbitri nemaju iste standarde kada se samo setimo kako su sumnjivim penalima u decembru u istom kolu pobede odneli Mančester Siti, Čelsi, Liverpul i Mančester Junajted.

Majkl Oliver
foto: EPA/Tim Keeton

- Ovo nisam video za 18 godina koliko sam u Engleskoj! Možda je ovo moguće po pravilima, ali sudija mora baš da želi da to uradi... - rekao je Arteta posle meča.

Pravila jesu takva, ali ostaje nejasno kako fudbaler može da bude isključen a da ne bude opomenut u pravom smislu te reči, jer faul za drugi žuti karton teško da bi napravio da je već dobio javnu opomenu.

Slično smo videli u grupnoj fazi Lige šampiona pre nekoliko sezona kada je Ajaks briljirao u Londonu protiv Čelsija i ovdio 4:1, a onda Đanluka Roki u istoj sekundi isključio dvojicu igrača kluba iz Amsterdama, Deljija Blinda i Džoela Feltmana.

Sa svim se slaže i bivši štoper Junajteda, Rio Ferdinand.

- Sudija hoće da bude u vestima, zar ne? To je tako prestrogo. Nema šanse - kaže Rio.

Navijači Arsenala su besni i jer njihovi vezisti lako dobijaju isključenja, dok zadnji vezni iz najvećih rivala često ne dobiju ni žuti karton posle pregršt načinjenih faulova.

Najbolji primer je Rodri u meču koji je Siti preokrenuo kao gost na Emirejtsu, a da nije požuteo čak ni posle slavlja pred navijačima "Tobdžija" i očiglednih provokacija.

Sa druge strane, samo u 2022. Arsenal je već četvrti put završio meč sa igračem manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.