MITROVIĆ POGURAO FULAM DO PRVOG MESTA U EVROPI: "Kolibari" bolji od Bajerna, Liverpula, Ajaksa...
Aleksandar Mitrović, Foto: Profimedia

sjajna sezona

MITROVIĆ POGURAO FULAM DO PRVOG MESTA U EVROPI: "Kolibari" bolji od Bajerna, Liverpula, Ajaksa...

Ekipa Fulama rešeta mreže ove sezone dosta efikasnije od drugih klubova

Objavljeno: 10:24h

Fudbaleri Fulama mogu se pohvaliti odličnom sezonom pod vođstvom Marka Silve.

Trenutno su lideri Čempionšipa i idu ka svom povratku u Premijer ligu. Igraju ofanzivan fudbal, postižu mnogo golova, dok im je odbrana često na nivou i nalaze se među najboljim defanzivnim ekipama u šampionatu.

Imaju najboljeg strelca prvenstva u vidu Aleksandra Mitrovića koji je metu pogađao čak 27 puta u aktuelnoj kampanji, a odigrao je svega 24 utakmice i već u januaru mesecu je nadomak rekorda koji drži Ivan Toni kao fudbaler sa najvećim brojem postignutih pogodaka u jednoj sezoni Čempionšipa (30).

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

Međutim, postoji stavka koja izdvaja "kolibare" u čitavoj Evropi (neračunajući skandinavske i severne zemlje gde su prvenstva gotova), a to je njihov impresivan broj datih golova. Naime, Fulam je postigao 64 gola na 24 meča ove sezone što je više od Bajerna, Liverpula, Ajaksa, Partizana...

Međutim, za razliku od navedenih timova, Fulamova prednost se ogleda u broju odigranih utakmica i kada se pogleda taj segment, tu nisu dominantni. Prosek pogodaka ekipe Marka Silve je 2.66 golova po utakmici, a u tom segmentu nenadmašan je Šerif iz Tiraspolja sa 3.32 gola na 17 utakmica.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.