TUHEL PROGOVORIO O ODLASKU IZ ČELSIJA: Otkrio planove za budućnost, kao i da li ostaje na klupi "plavaca"!
Foto: Profimedia

premijer liga

TUHEL PROGOVORIO O ODLASKU IZ ČELSIJA: Otkrio planove za budućnost, kao i da li ostaje na klupi "plavaca"!

Tomas Tuhel ne planira da napusti klupu Čelsija

Objavljeno: 09:36h

Trener Čelsija Tomas Tuhel rekao je da trenutno ne razmišlja o potencijalnom odlasku iz kluba iako smatra da je zaostatak od 13 bodova za Mančester sitijem u Premijer ligi nedopustivo.

Insant uspeh ostvarili su Tomas Tuhel i Čelsi kada su se spojili prošle godine. Momentalno su podigli trofej Lige šampiona, drugi u istoriji kluba i demonstrirali fenomenalnu disciplinu i taktiku pod palicom nemačkog stratega.

No, ove sezone, uprkos velikim ulaganjima u vidu transfera Romelua Lukakua, Čelsi ne deluje kao ekipa koja je napredovala. Ruku na srce, povrede su uticale na tako nešto, ali prema viđenju Tomasa Tuhela, opravdanja nema. Zaostatak u odnosu na Mančester siti je preveliki i Liverpul može vrlo lako da odmakne ukoliko osvoji tri boda u zaostaloj utakmici sa Lidsom, te bi treće mesto trebalo da bude realnost za "plavce".

Tomas Tuhel
foto: Profimedia

Tako se poteglo pitanje da li je uvek vruća klupa Čelsija i dalje sigurna za Tomasa Tuhela.

"Imam ugovor do 2024. godine. Hajde da pokušamo da ostanemo barem onoliko koliko ugovor govori. Istorija nam kaže da to nije tako lako, ali danas se osećam uverenim da je to moguće. Ne želim da budem bilo gde drugde", izjavio je Tuhel.

Progovorio je i o slabim izdanjima mladog ofanzivca Mejsona Maunta i kao posledicu za tako nešto naveo je izostanke nekolicine igrača sa kojima odlično sarađuje.

"Mislim da mu nedostaje Ris Džejms. Ris, Engolo Kante i on su veoma jaki zajedno. Kada god se neko od njih okrene, zna bez gledanja gde je ovaj drugi i gde može da pošalje pas", istakao je Tuhel.

Nemac je juče prigrlio priznanje od strane FIFA za najboljeg trenera u 2021. godini.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.