KRAJ ŠERIFOVE BAJKE: Real im vratio i to sa kamatom! Takmičenje će morati da nastave u Ligi Evrope
Foto: EPA Juanjo Martin

liga šampiona

KRAJ ŠERIFOVE BAJKE: Real im vratio i to sa kamatom! Takmičenje će morati da nastave u Ligi Evrope

Svakako istorijska sezona za tim iz Tiraspolja

Objavljeno:

Šerifova bajka, bez dileme najveća i najlepša u klupskoj istoriji, završena je večeras utakmicom protiv Real Madrida i trećim vezanim porazom u elitnom takmičenju - 0:3. Klub iz Tiraspolja eliminisan je kolo pre kraja grupne faze, ali zahvaljujući porazu Šahtjora u Milanu moldavskom šampionu nije ugrožen nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Momcima ukrajinskog čudotvorca Jurija Verniduba preostala je još utakmica protiv tima iz Donjecka da možda dopune (svakako) lepu zalihu bodova (šest), međutim šta god uradili u poslednjih 90 minuta Lige šampiona to neće uticati na ocenu da su bili izuzetno prijatno osveženje za evropsku elitu.

David Alaba, Toni Kros, FK Real Madrid
foto: EPA/Enric Fontcuberta

Šerif, razume se, u februaru očekuje doigravanje protiv jedne od drugoplasiranih ekipa iz Lige Evrope i to će biti nova šansa da se pomere granice kada su u pitanju dometi moldavskog fudbala.

Real nije dozvolio da mu se ponovi šok iz septembra, kada je i pored silnih prilika prepustio sva tri boda Šerifu. Odigrali su Madriđani koliko je trebalo da se pobeda ne dovede u pitanje, odnosno da ostanu na pol poziciji u trci za prvo mesto sa Interom.

Tako uoči poslednjih 90 minuta Kraljevići imaju dva boda više od Nerazura i biće im dovoljan bod kod kuće protiv najvećeg rivala iz grupe za overu čelne pozicije.

Šerif je odigrao hrabro, u granicama svojih mogućnosti. Prosto, udario je u zid.

Kod prvog gola domaći nisu imali sreće, lopta je zakačila jednog igrača nakon slobodnjaka Davida Alabe i prevarila golmana Atanasijadisa. Drugi je došao baš u nevreme po Moldavce - igrala se nadoknada prvog dela. Toni Kros je gađao sa 16-17 metara, lopta ide od prečke u zemlju, ali na satu sudije Marćinjaka je zapištalo da je prešla gol liniju.

Posle toga bilo je jasno da će Real lako da dovrši započeto. Karim Benzema stavio je tačku 15. pogotkom u sezoni...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.