SITI OČITAO LEKCIJU PARIŽANIMA: Žesus i Sterling vodili domaće do pobede i prvog mesta u grupi!
Foto: Profimedia

liga šampiona

SITI OČITAO LEKCIJU PARIŽANIMA: Žesus i Sterling vodili domaće do pobede i prvog mesta u grupi!

Sjajno izdanje Sitija u drugom delu

Objavljeno:

Građani očitali lekciju Parižanima i kao prvoplasirani iz grupe A odlaze u osminu finala - 2:1

Obračun finansijski najmoćnijih klubova današnjice pripao je Mančester Sitiju. Sastav Đozepa Gvardiole na delu je pokazao da je u ovom trenutku bolji tim od Pari Sen Žermena. Ne samo da je nadigrao i savladao snažnog protivnika, već je to učinio posle preokreta, gde se na delu videli defanzivni propusti u ekipi Maurisija Poketina - 2:1 (0:0).

FK Mančester siti
foto: Profimedia

Građani očitali lekciju Parižanima i kao prvoplasirani iz grupe A odlaze u osminu finala, dok će PSŽ biti drugi, što ne mora mnogo da ga košta u nastavku takmičenja, ali predstavlja ozbiljnu opomenu i pokazatelj da je još uvek daleko od željenog nivoa.

Argentinac ima mnogo posla pred sobom, jer njegova ekipa nema prepoznatljivu igru. Gvardiolin tim je uspeo potpuno da prekine vezu između veznog reda protivnika i ostatka tima. Tako je napad Pari Sen Žermena zavisio isključivo od kombinacije koju su u stanju da naprave Lionel Mesi, Nejmar i Mbape, dok je sa druge strane odbrana često ostavljana na cedilu i pucala po šavovima.

Iako su oba Sitijeva gola postignuta u poslednjih pola sata utakmice, domaćin ništa manje nije bio dominantan na terenu ni u prvih sat vremena utakmice. Isključivo je sjajni Kejlor Navas bio zaslužan što u prvom poluvremenu barem jednom lopta nije završila u njegovoj mrežu. Rodrijev udarac iz petog minuta je blokiran, baš kao i pokušaj Rijada Mareza 13 minuta kasnije, dok je u 33. minutu sreća bila saveznik gostiju. Ilkaj Gundogan je tada gađao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta udarila u stativu i završila u gol-autu. Praktično već u narednom napadu, Marez je odlično namestio loptu na levu nogu, gađao donji desni ugao protivničkog gola, ali je Navas zablistao i poslao loptu u korner.

Koliko taj napad Parižana može da bude moćan pokazalo se baš u 50. minutu utakmice. Posle serije razmenjenih pasova gostujućih majstora, lopta se odbila na desni bok, gde je na pravom mestu bio Mbape da je pošalje ispod Edersona. Ipak, to nije poremetilo domaće, već ih je dodatno motivisalo da krenu u protivnapad. Nerešeno je bilo već u 63. minutu, kada je posle odlične povratne lopte Rodrija lopta otišla na drugu stativu, gde je b io Rahim Sterling, koji ju je vrhom kopačke poslao u mrežu. Za potpuni preokret bio je zaslužan Gabrijel Žesus, koji je predvodio svoj tim u energetskom i voljnom smislu u drugom poluvremenu, a to je na kraju i krunisao golom u 76. minutu, na asistenciju Bernarda Silve.

Uskoro opširnije...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.