BORUSIJA SE RASPALA U PORTUGALU: Sporting slavi prolaz prvi put još od 2008. godine!
Foto: Profimedia

liga šampiona

BORUSIJA SE RASPALA U PORTUGALU: Sporting slavi prolaz prvi put još od 2008. godine!

"Milionerima" ugašeni snovi o prolasku u narednu rundu takmičenja

Objavljeno:

Totalni raspad Borusije u Lisabonu! Raspad Rozeovog sistema i eliminacija iz Lige šampiona već u grupnoj fazi. Sporting iz Lisabona pružio je jednu od boljih partija ove sezone - pogotovo u prvih 45 minuta - uspeo da nadomesti minus iz prvog meča na Vestfalenu (0:1), tako da poslednja runda u ovoj grupi ništa ne odlučuje - 3:1. Ajaks ide kao prvi u osminu finala, Sporting je drugi, dok Dortmund takmičenje nastavlja u Ligi Evrope. Bešiktaš je eliminisan.

Po onome što su četiri tima prkazala, utisak je - sasvim pravedna raspodela karata.

FK Sporting Lisabon
foto: Profimedia

Moći će Marko Roze u svako doba da se pozove na činjenicu da je u ključnom delu takmičenja morao bez jednog od najboljih igrača današnjice Erlinga Halanda; nije najjasnije ni kako je protiv Ajaksa u prošlom kolu Mats Humels dobio crveni karton u smiraj prvog poluvremena; tu su i svi ostali silni izostanci, počevši od Đija Rejne, preko zaraženog Torgana Azara pa sve do Rafaela Gereira koji večeras odustao na zagrevanju; ali sve to ne ipak ne može da opravda ono što svi vide - Dortmund nema prepoznatljivu igru.

Dortmund prečesto deluje kao zagašeni vulkan.

Lisabon slavi veliki uspeh - prvi prolaz u nokaut fazu posle punih 13 godina. A sve posebno dobija na značaju ako se zna da su Lavovi takmičenje započeli s dva poraza i gol razlikom 1:6.

Junak Sportinga je Pedro Gonsalveš strelac dva gola u razmaku od devet minuta u finišu prvog poluvremena. Imao je ovaj momak šansu i za het-trik, međutim promašio je penal u 81. minutu.

Sve je bilo rešeno upravo tada, jer je na odbijenu loptu naleteo Španac Pedro Poro i glavom popravio - 3:0. I Poro je odradio veliki posao. Pored gola, njegova provokacija doprinela je isključenju Emrea Džana desetak minuta ranije. Zaspravop, Borusija se raspala nakon tog crvenog kartona.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.