NEIZVESNOST JE SVE VEĆA: Italijanski klub ne misli da se lako povuče iz borbe za dovođenje Stankovića
Foto: Starsport©

ODLUKA SE BLIŽI

NEIZVESNOST JE SVE VEĆA: Italijanski klub ne misli da se lako povuče iz borbe za dovođenje Stankovića

Sampdorija je i proletos htela da dovede trenera Crvene zvezde

Objavljeno: 19:35h

Sampdorija je ponovo bacila udicu u želji da angažuje Dejana Stankovića. Šef struke Crvene zvezde, početkom nedelje, dobio je konkretan poziv iz Đenove i blizu je odluke da se vrati u Italiju.

Rukovodstvo Sampdorije, posle serije loših rezultata i poraza od Bolonje (1:2), inteziviralo je napore u želji da napokon dovede Dejana Stankovića u Đenovu. Vest sa italijanske obale Tirenskog mora oglasila je i alarm na stadionu „Rajko Mitić“ – čelnici crveno-belih rešeni su da po svaku cenu zadrže igračku legendu i stručnjaka u žiži na klupi.

Stanković ima ugovor, oročen na još 18 meseci i uprkos potencijalnoj mogućnosti da se lati posla u Seriji A, ne bi mogao lako ni da napusti Crvenu zvezdu.

Da situacija nije za potcenjivanje i da Italijani imaju ozbiljne planove, istovremeno iznoseći pred Stankovića ambiciozne ideje i konkretan ugovor, osetilo se i poslednjih dana na najvećem srpskom stadionu. Rukovostvo šampiona Srbije, rešeno da predupredi bilo kakvu mogućnost o promeni na klupi, angažovalo je sve resurse i mobilisalo kompletan kadar u naporima da učvrsti poziciju Dejana Stankovića.

Dejan Stanković
foto: Starsport

Kako vreme prolazi, iako šef struke nije saopštio decidnu odluku, neizvesnost je sve veća. Italijanski klub ne misli da se lako povuče iz borbe za Stankovićevo konačno „da“. Zato, kako saznaje Sport klub, nije oročilo ni rok za konačno izjašnjenje i dolazak potencijalno novog trenera iz Srbije.

Sampdorija je i proletos htela trenera Crvene zvezde, međutim, intezitet interesovanja tada nije bio ni blizu današnjem… Klub iz Đenove, u međuvremenu, dospeo je u velike probleme. Serija loših rezultata, uslovila je hitnu reakciju klupskog menadžmenta i povratak predsednika iz Dubaija. Kriza je privremeno sanirana hitnim sastancima tokom ponedeljka, uz jasnu poruku čelnika sportskog sektora – Samp ima tim za opstanak.

Zato je šef struke Roberto D’Aversa dobio još jednu, iznuđenu, šansu – naredna utakmica sa Salernitanom biće sudbinska za njegovu misiju u Sampdoriji…

Do tada, rukovodstvo kluba, već se dalo u potragu za potencijalnim naslednikom na klupi. Izbor je pao na Dejana Stankovića, čiji konačan odgovor se očekuje u narednim danima. Pita se, i to mnogo, Crvena zvezda, a to celoj priči daje sasvim drugačiju konotaciju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.