PREDRAG RAJKOVIĆ: Znamo da je protivnik težak i da igramo u gostima, ali mi ćemo dati sve od sebe!
Foto: fss.rs

TAKO JE

PREDRAG RAJKOVIĆ: Znamo da je protivnik težak i da igramo u gostima, ali mi ćemo dati sve od sebe!

Znamo njihove kvalitete i njihovu moć, a do utakmice ćemo videti i njihove mane i da vidimo šta možemo da iskoristimo

Objavljeno:

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković rekao je danas da će njegova ekipa dati sve od sebe u predstojećem meču protiv Portugala kako bi izbegla baraž i direktno se plasirala na Svetsko prvenstvo.

- Ne mogu da kažem da smo rasterećeni time što smo obezbedili baraž. Mi želimo da odemo na Svetsko prvenstvo sa prvog mesta. Imamo dobru priliku da to uradimo. Znamo da je protivnik težak i da igramo u gostima, ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat i da ne bude tog baraža - rekao je Rajković na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Srbije u nedelju gostuju Portugalu, u odlučujućem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija je trenutno prva na tabeli Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa 17 bodova, odnosno ima bod više od Portugala koji ima meč manje. Pre tog duela u Lisabonu, fudbaleri Portugala će gostovati Republici Irskoj. Taj meč je na programu u četvrtak.

Predrag Rajković
foto: fss.rs

Rajković je istakao da je glavna zvezda Portugala Kristijano Ronaldo, ali da taj tim ima još dosta dobrih pojedinaca u napadu.

- Ako se budemo branili koncentrisano svih 90 minuta, mislim da im neće biti lako da nas ugroze. Naš cilj je da budemo kompaktni sve vreme i da pokušamo da odolimo svim napadima - rekao je Rajković.

Upitan da li je analizirao kako Ronaldo šutira penale ili kako Bruno Fernandeš izvodi slobodne udarce, Rajković je rekao da jeste gledao utakmice u kojima su igrali portugalski reprezentativci, ali ne s namerom da ih analizira.

- Znamo njihove kvalitete i njihovu moć, a do utakmice ćemo videti i njihove mane i da vidimo šta možemo da iskoristimo. Nema neke posebne pripreme, ali se nadam da neće biti ni slobodnih udaraca ni penala, da neću imati potrebe da branim to - rekao je Rajković.

Golman Srbije je na utakmici s Azerbejdžanom napravio veliku grešku kod driblinga, a danas je naveo da misli da više to neće raditi.

- Greške su sastavni deo fudbala, svi grešimo. Imao sam dobru nameru... Saigrači i selektor su mi pružili veliku podršku posle toga... Mislim da neću više driblati... jedino ako se baš tako namesti, ali neću - rekao je Rajković uz osmeh.

Srbija će pre meča s Portugalom odigrati prijateljsku utakmicu protiv Katara, u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.