STANKOVIĆ O MEČU SA MIDTJILANDOM: Ništa ne može da me ubije, te stvari će me ojačati!
Foto: FK Crvena zvezda

LIGA EVROPE

STANKOVIĆ O MEČU SA MIDTJILANDOM: Ništa ne može da me ubije, te stvari će me ojačati!

" Čime sam ubijen? Pokušao sam da izdržim da ne primim gol i budem opasan kada uzmem loptu"

Objavljeno: 13:04h

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković pojavio se prvi put pred novinarima posle poraza od Mitjilenda (0:1).

Pred meč sa Vojvodinom, dva dana od meča u Ligi Evrope kada Stanković nije bio na konferenciji za medije kako bi bio uz pomoćnika Federika Panončinija u bolnici, trener Zvezde je sumirao utiske.

Dejan Stanković
foto: Starsport

Odmah je krenuo sa Dancima…

"Ti možeš da spremiš da misliš kako će sve da izgleda, ali posle 12. minuta se okrenulo sve. Radili smo na sitnicama, bilo bi teško i 10 na 10 u polju, a kamoli ovako. Bilo je čudno veče, sve je išlo kontra, počev od terena. Nikada nije bilo bara na 'Marakani'. Izvukao bih i pozitivne stvari, primili smo autogol, možda bismo kasnije isto bilo, ali se videlo kod mojih momaka da žele gol na kraju. Pankov i Dragović su imali šanse, to bi stvarno bilo fenomenalno, ali i dalje imamo isti cilj. Proleće u Ligi Evrope, sve zavisi od nas. Idemo dalje. Ostavićemo ružno veče iza nas. Moramo da rastemo i prebrodimo ovakve situacije", počeo je Stanković.

Utakmicu je okrenulo isključenje Miloša Degeneka. Stanković nije svalio krivicu na njega, ali je poručio da on ne bi izabrao takav potez.

"Degenek je deo grupe, ne možeš sam da izgubiš i pobediš. Nema šta da se opravdava i izvinjava. Da nije on možda bi neko drugi. Jedino što mogu da kažem, ja bih pustio igrača u 10. minutu. Možda bismo okrenuli utakmicu… To je delić sekunde, takvu odluku je doneo, ja ne bih, ali nisam bio na terenu".

Mađarski arbitar je donosio neke čudne odluke i izazivao nervozu kod crveno-belih.

"Tri napadača su nam dobila žute kartone na počeku. Šta imam da komentarišem suđenje. Odmah sam otišao u tunel, da ne bih dobio tri ili četiri utakmice kazne. Ništa nisam rekao, videli su sve svi. Hteo bih da fokus bude na ekipi, ne bih da trošim snagu na to".

Dejan Stanković
foto: Starsport

Govorio je i sopstvenim odlukama u toku meča. "Ništa ne može da me ubije, to će me ojačati. Čime sam ubijen? Pokušao sam da izdržim da ne primim gol i budem opasan kada uzmem loptu. Nisam hteo da razbijem vezni red, već da zadržim stabilnost, hteo sam 15ak minuta da budem u toj formaciji, ali smo primili gol kada se nismo nadali. Teško je protiv ekipe koja igra, sve odluke su bile ok u datom trenutku."

Usledilo je pitanje kako se oseća Panončini nakon nemilih scena.

"Dobro je, kući. Bio je konzilijum i odlučio je da ne treba operacija. Kada bude mogao da poleti ići ce u Italiju na oporavak. Fede je profesionalac, znam da će njegov oporavak trajati najminimalnije da se vrati i bude nam dostupan. Stoički je podneo, dešava se”.

Koliko vam je žao sto se poraz na Marakani desio baš posle dve godine u ovakvom trenutku?

"Brejk iz Ludogoreca. Koliko je njih verovalo da cemo ? Ne znam. Nije lepo na svom stadionu, mi smo dali maksimum. Mogu slobodne uzdignute glave da isu. Nema ništa od rekorda, bitan je cilj. Sta imam od 50 i nešto utakmica ako ne uzmem titulu? Sta imam ako ne prođem u dalju fazu? Lepo je imati niz, ali nije smak sveta ako se jednom izgubi jedna utakmica."

Sledi susret sa Vojvodinom u nedelju od 16.45 u Novom Sadu.

"Vidim da je nismo pomenuli. Da bismo drzalji priključak. Spremamo se. Momci su uvek reagovali jako, tako očekujem da reaguju protiv Vojvodine", zaključio je Stanković.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.