MUSOLINIJEV ČUKUN-UNUK DEBITUJE U SERIJI A? I to za jedini klub koji je nekad prkosio ozloglašenom Il Dućeu!
Foto: Printscreen/Twitter/@SoyCalcio_

italija na nogama

MUSOLINIJEV ČUKUN-UNUK DEBITUJE U SERIJI A? I to za jedini klub koji je nekad prkosio ozloglašenom Il Dućeu!

Pojedini mediji pogrešno forsiraju priču da je Lacio bio miljenik "Il Dućea", verovatno zbog dobrog broja ekstremnih desničara među današnjim navijačima "nebeskoplavih".

Objavljeno:

Benito Musolini, bivši fašistički diktator Italije, jedan je od glavnih negativaca svetske istorje. Svoju "slavu" doživeo je tokom drugog svetskog rata kao saveznik nikoga drugog do Adolfa Hitlera.

Direktno je odgovoran za 400.000 žrtava u borbi sa saveznicima, a danas je i njegov praunuk poznat - ali kao fudbaler italijanskog kluba Lacio.

Benito Musolini
foto: AP

Rođen je 2003. godine u Rimu kao Romano Benito Florijani Musolini, ali je u medijima poznatiji kao Musolini junior.

Ovaj mladić je svoju fudbalsku karijeru počeo u redovima najvećeg rivala Lacija, Romi ali se sa 13 godina pridružio "Orlovima", a u februaru ove godine potpisao prvi profesionalni ugovor.

A danas se očekuje njegov prvi meč za seniorski tim. U Italiji sve vrvi od naslova, hoće li debitovati Romano Musolini, momak intrigantnog prezimena i loze. Sari je za meč u Veroni pozvao mladog igrača.

Otac mu je poznati pijanista Mauro Florijani, mama Alesandra Musolini (unuka Benita Musolinija) pa tako ima dva prezimena Florijani-Musolini, a srednje ime Laciovog fudbalera, je, pogađate Benito.

Inače, pojedini mediji pogrešno forsiraju priču da je Lacio bio miljenik "Il Dućea", verovatno zbog dobrog broja ekstremnih desničara među današnjim navijačima "nebeskoplavih".

Navijači Lacija
foto: EPA

Istina je drugačija. Upravo je Lacio jedini klub koji se svojevremeno usprotivio Musoliniju. Naime, kada je osnivana Roma 1927. godine, 27 godina posle Lacija, vođa tadašnje fašističke Italije je želeo da okupi sve rimske klubove u jedan veliki - "Vučicu".

Lacio je jedini koji nije pristao na takvu fuziju i ostao je da funkcioniše samostalno, ali je sve vreme imao negativan tretman zbog ove odluke.

Romano Musolini kaže da ga ne zanima politika, a interesantno, pokriva desnu stranu terena. Iz omladinske škole Lacija tvrde da je u pitanju defanzivac ogromnog talenta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.