VENGER POJASNIO SVOJ PREDLOG SP-a NA SVAKE 2 GODINE: "Ako neko ima bolju ideju, neka kaže!"
Foto: Profimedia

brani svoj kredibilitet

VENGER POJASNIO SVOJ PREDLOG SP-a NA SVAKE 2 GODINE: "Ako neko ima bolju ideju, neka kaže!"

Arsen Venger se zalaže i za održavanje jednog ili dva duža kvalifikaciona ciklusa, umesto brojnih kraćih koji remete klupsku sezonu i izlažu igrače većem riziku od povreda zbog menjanja režima treninga, ali i većem zamoru zbog putovanja

Objavljeno:

Arsen Venger ne odustaje od ideje da se Svetsko prvenstvo u fudbalu ubuduće igra na svake dve, umesto na četiri godine.

Glavni protivnici su mu evropska i južnoamerička kuća fudbala, koje smatraju da bi to bilo preveliko opterećenje za igrače. Mada je realnije da se boje da će se njihovi prihodi smanjiti.

- Između 80 i 90% ljudi je za ideju skraćivanja trajanja kvalifikacionih ciklusa, a mnogi od njih se slažu i da bi ideja o SP-u svake dve godine bila dobra - rekao je Venger za ugledni "L'Ekip" i dodao:

- Razgovarao sam sa svima s kojima sam morao i postavio im dva pitanja. Prvo, žele li da stvari ostanu ovakve kakve su sad. Svi su rekli da ne žele. I drugo, imaju li neke bolje ideje od ove? Ja sam otvoren za sve ideje, ovo nije moja lična bitka. Ako neko ima nešto bolje, neka kaže, ali nemojte da napadate moj kredibilitet.

Arsen Venger
foto: EPA/Valeriano di Domenico

Venger se zalaže i za održavanje jednog ili dva duža kvalifikaciona ciklusa, umesto brojnih kraćih koji remete klupsku sezonu i izlažu igrače većem riziku od povreda zbog menjanja režima treninga, ali i većem zamoru zbog putovanja.

Naredni Mundijal je u Kataru 2022. godine. Četiri godine kasnije organizatori će biti Meksiko, SAD i Kanada.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.