STOJKOVIĆ SE SUPROSTAVIO SVOM VELIKOM PRIJATELJU: Razlog je mišljenje o Svetskom prvenstvu na dve godine!
Foto: Starsport©

suprotni stavovi

STOJKOVIĆ SE SUPROSTAVIO SVOM VELIKOM PRIJATELJU: Razlog je mišljenje o Svetskom prvenstvu na dve godine!

Naredni Mundijal igra se u novembru sledeće godine u Kataru

Objavljeno: 16:15h

Selektor Srbije Dragan Stojković prokomentarisao je ideju FIFA, koju zagovara i Arsen Venger, da Mundijal treba da se igra na svake dve godine.

Popularni Piksi je protiv toga, iako je sa Francuzom veliki prijatelj.

- Mislim da je bezveze. Venger je taj koji forsira globalni fudbal. Iako smo dobri prijatelji, dajem svoje mišljenje, to je totalno bezveze, šta ćemo sa EP? Moramo da čujemo Evropsko koje je možda jače takmičenje nego Svetsko prvenstvo. Fudbal nije odbojka, košarka, da se igraju stalno neki svetski kupovi, stalno se igra nešto na šest meseci. Fudbal je nešto drugo, globalna je pojava širokih masa i mislim da ideja nije prava. Neka me ubede u suprotno - rekao je Piksi.

Stojković veruje da je i UEFA protiv toga.

- Potrebno da se vodi računa o igračima. Nisu oni roboti i treba ih takvima praviti. Ipak su živa bića, od krvi i mesa i potreban im je odmor. Program je prenatrpan sa utakmicama, dodatni SP na dve godine izgubiće draž. Mundijal treba da ostane na četiri godine, željno se isčekuje momenat. Ovako na dve godine izgubio bi na draži, imidžu i interesovanju. Mislim i da je UEFA protiv toga. Moramo da štitimo naše i domaće, a to je EURO - dodao je Stojković.

Naredni Mundijal igra se u novembru sledeće godine u Kataru.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.