TAKVI SU (NEKI) BRAZILCI: Došao na potpis u Arsenal pa pobegao kući - "Imao bih novac, ali bi mi život bio UŽASAN!"
Foto: EPA/Sebastiao Moreira

nigde nije kao kod kuće

TAKVI SU (NEKI) BRAZILCI: Došao na potpis u Arsenal pa pobegao kući - "Imao bih novac, ali bi mi život bio UŽASAN!"

Južnoameričkim fudbalerima, a pogotovo Brazilcima, ponekad je teško ugoditi a kad nisu srećni, to se itekako odrazi na njihove nastupe. Mnogi veliki talenti su zato igrali vrhunski fudbal samo u domovini, a Markos je jedan od njih

Objavljeno:

Londonski Arsenal je za vreme Arsena Vengera dovodio zaista sjajna fudbalska imena. Doduše, tako se nije činilo isprva, ali su se pod palicom čuvenog Francuza razvijali u igrače vrhunske klase.

Zauvek će navijači "Tobdžija" pamtiti Tjerija Anrija, Robera Piresa, Fredija Ljungberga i sl., ali bilo je i igrača koji nisu želeli da dođu u tada jedan od najboljih timova Evrope.

Arsen Venger
foto: Profimedia

Zlatan Ibrahimović i Kristijano Ronaldo samo su neka od imena koja su odbila Arsenal, a blizu dolaska bio je i poznati brazilski golman Markos.

Nakon Svetskog prvenstva 2002. godine Palmeiras je odlučio da unovči Markosa i sve je bilo spremno za transfer u London.

Međutim, legendarni golman se predomislio i odlučio je da se vrati kući.

- Palmeiras je hteo da me proda Arsenalu i čak sam otišao u London. Pričali su kako nisam prošao lekarske preglede, ali to nije istina - otkiro je Markos u jednom podkastu.

- Odleteo sam tamo, ali sam osetio da ne bih bio srećan. Imao bih novac, ali bi mi život bio užasan. Bio sam srećan u Palmeirasu - objasnio je Markos.

Golman je tako čitavu karijeru proveo u redovima "Zelenih", od 1992. do 2011.

Navijači Arsenala nisu mnogo zažalili jer je 2003. u klub stigao Jens Leman i već u prvoj sezoni sa crveno-belima osvojio Premijer ligu bez ijednog poraza u 38 utakmica - podvig "Nepobedivih" još nije ponovljen.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.