PROSLAVLJENI HOLANDSKI REPREZENTATIVAC OPLEO PO KURTOI: Kuka a stoji na golu i ne umara se!
Foto: Profimedia

teške reči

PROSLAVLJENI HOLANDSKI REPREZENTATIVAC OPLEO PO KURTOI: Kuka a stoji na golu i ne umara se!

Ovakvu reakciju izazvala je skorašnja izjava Tiba Kurtoe

Objavljeno: 14:21h

Bivši holandski reprezentativac odgovrio na kritike Belgijanca upućene Uefi i Fifi

Golman Tibo Kurtoa je posle poraza reprezentacije Belgije od Italije u duelu za treće mesto u Ligi nacija, koja iskreno malo da je koga zanimala, opalio rafal u smeru FIFA i UEFA.

"Ovaj meč za treće mesto je samo meč za pare i moramo da budemo iskreni oko toga. Igrali smo samo zato što UEFA interesuje da zaradi novac. Pogledajte samo sastave oba tima, sa koliko promena su nastupili. A, ne bi bilo tako da je ovo bilo finale. To jasno govori da imamo previše utakmica. UEFA je čak u svojoj nameri osmislila još jedno takmičenje (Ligu Konferencije, op. au). Uvek se iste stvari dešavaju. Može da vam smeta što neki klubovi žele da stvore Superligu, ali UEFA je ta koju je baš briga za fudbalere. Njima su jedino važni njihovi džepovi, sve im je u parama", rekao je Kurtoa.

Rafael van der Vart
foto: Profimedia

Dobio je razumevanje dela javnosti u kojoj se ne nalazi Rafael van der Vart, bivši holandski reprezentativac i svojevrmeno član Ajakasa, Hamburgera, Reala, Totenhema, Betisa...

"Mislim da je to (što je izjavio Kurtoa) besmisleno. Imate šest meseci odmora. Igrate samo fudbal, klub vam plaća mnogo novca... Naravno da je raspored utakmica gust, ali svi smo to prošli. Takmičenja su ono što što je najzanimljive, a on kuka", odgovrio je Van der Vart.

Holanđanin je dodatno pecnuo Belgijanca.

"Ne može Kurtoa da ukazuje na premor igrača, on kao golman veći deo vremena na utakmicama ne trči kao ostali fudbaleri, nego stoji", dodao je Van der Vart.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.