SELEKTOR REPREZENTACIJE ŠVAJCARSKE O "OVK" JAKNI KOJA JE ZAVRŠILA NA ŠAĆIRIJU: Nemam šta da kažem o tom incidentu!
Foto: EPA/Anatoly Maltsev

tvrdi da je fokus na utakmici

SELEKTOR REPREZENTACIJE ŠVAJCARSKE O "OVK" JAKNI KOJA JE ZAVRŠILA NA ŠAĆIRIJU: Nemam šta da kažem o tom incidentu!

Neobična reakcija unutar reprezentacije

Objavljeno: 12:32h

Novi veliki skandal Džerdana Šaćirija potresao je fudbalski svet.

Reprezentativac Švajcarske je nakon meča u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo stajao pred kamerama ogrnut jaknom terorističke organizacije Albanaca sa Kosmeta - "OVK".

Ruku na srce, Šaćirija je ogrnuo jedan od navijača, kom je sada zabranjen ulazak na stadione, ali je jaknu ostavio na sebi fudbaler, sve do momenta kada je ipak odložio.

Posle incidenta nije bilo oglašavanja, a prvi su se javili Švajcarci koji se ograđuju o postupak "navijača", ali i pohvalil Šaćirija koji "nije naseo na provokaciju". Sve se to zbivalo u danima kada je fudbaler proslavljao 30. rođendan, a selektor Švajcarske Murat Jakin je otkrio da je fudbaler dobio čak pet torti, ali priče o eventualnim sankcijama zbog skandaloznog poteza, nije bilo.

Džerdan Šaćiri
foto: EPA/Ennio Leanza

- Nemam šta da kažem o incidentu sa jaknom. Koncentrisani smo na utakmicu sa Litvancima. Džerdan je napunio 30 godina i dobio je pet torti! Tako da je pet puta morao da drži govor, ali on to voli, rekao je Jakin za "Blik".

Portparol reprezentacije Švajcarske Adrian Arnold smatra da je Šaćiri veoma odgovoran.

- Veoma je iskusan i, kao kapiten, zna svoju odgovornost. Zna kako treba da se ponaša i nacionalni tim neće biti poligon za političke stvari. Polažemo dosta pažnje na sigurnost i obezbeđenje, ali upadi na teren su nešto što nas izuzetno nervira, bez obzira na to što smo imali dovoljan broj redara. Dvojica su bili na mestu gde su se davala izjave. Očigledno da treba da ga osiguramo bolje. Na kraju, ako želite da bude popuno sigurni, jedino rešenje je da podignete pet mertara visoku ogradu oko terena, naglasio je Arnold.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.