ĐANI ĆURČIĆ "PRETI": Obradović, Vujošević i Lalatović biće male bebe za mene!
Foto: Starsport©

OGLASIO SE

ĐANI ĆURČIĆ "PRETI": Obradović, Vujošević i Lalatović biće male bebe za mene!

Od Terija Venejblsa, Ljubiše Tumbakovića, Ivice Osima i Milana Đuričića je uzeo sve što mu je potrebno da krene sa trenerskim poslom

Objavljeno: 11:18h

I kada sam najmanje očekivao tvorca tih reči uspeo sam da sretnem igrom slučaja u samom centru grada, što je bio okidač za neplanirani intervju sa nekadašnjim asom Parizana, Boltona, Aston Vile, Kristal Palasa i drugih, pored 14 mečeva za reprezentaciju Jugoslavije.

Ni slutili nismo da za nas ima, kako je rekao, ekskluzivu.

- Postajem trener! - ushićeno je počeo priču popularni Đani za B92.net.

Samo nekoliko meseci pre jubilarnog 50. rođendana iznenadila nas je ta vest, pa je razgovor dobio na težini. Otkud to?

- Na PRO licenci sam i već mogu da preuzmem klub iz Superlige ili Prve lige Srbije, da krenem trenersku karijeru. Pozivam klubove da znaju, ovo je ekskluziva za vas, da znaju da sam na školovanju i sa potvrdom mogu da radim - govori Ćurčić sa velikom dozom elana.

Krajem oktobra počeće dvoipogodišnje školovanje za najveću licencu našeg fudbala. Već je radio kao pomoćnik u vranjanskom Dinamu, što je bio uslov za A licencu, a bio je i u akademijama Mančester sitija i Kristal Palasa, čiji je ujedno i ambasador.

Saša Ćurčić, Saša Đani Ćurčić
foto: Starsport©

- Video sam da mogu da budem samostalan. Svoju igračku karijeru ne želim budućim igračima da pokazujem, sve se briše i ostaje samo trener. Ne želim da vide da sam ’fejk’ trener, već da igraju za mene i osete da znaju gde ih vodim. Kod mene su emocije iskrene - dodao je Ćurčić.

Objasnio je da mu je filozofija ultra ofanzivna, da će mu čak i golman igrati kao da je štoper, ali i da vidi sebe kao temperamentnog trenera poput Dijega Čoloa Simeonea iz Atletiko Madrida.

- Nemam decu, ni porodicu, znam kako sam radio od jutra do uveče, spavam u klupskom centru i to je moja porodica. Dijego Simeone je moja filozofija, ne mislim taktički, već po ponašanju - rekao je Đani, a onda iznenadio dodatnim pojašnjenjem.

- Nenad Lalatović, Željko Obradović, Duško Vujošević biće male bebe za mene po temperamentu. Njih trojica da se skupe ja imam to. Sve će se videti - povišenim tonom govorio je Ćurčić.

Saša Ćurčić
foto: Beta

Od Terija Venejblsa, Ljubiše Tumbakovića, Ivice Osima i Milana Đuričića je uzeo sve što mu je potrebno da krene sa trenerskim poslom.

- Imam životno iskustvo, šta sam sve prošao. Beogradsku, njujoršku i londonsku ulicu. Ne bojim se trenerske vrteške Superlige, zašto bih? Postoje treneri koji su smenjivi i nesmenjivi, ja sam u ovoj drugoj grupi. Zašto Lalata nisu smenili nikad? Samo je uspehe pravio. Neću da im dam povoda da me otpuste. Neka dođu i menadžeri da sastave mi tim, mogu da mi igraju malinari iz Arilja i vodoinstalateri, sve ću da ih namestim, pomeram ih i komandujem -

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.