MILENKOVIĆ I GUDELJ OPTIMISTIČNI I OPREZNI: "Nezgodni su, bilo je teško protiv njih i u Beogradu"!
Foto: Starsport

srećno

MILENKOVIĆ I GUDELJ OPTIMISTIČNI I OPREZNI: "Nezgodni su, bilo je teško protiv njih i u Beogradu"!

Hvala bogu dok je krenulo, da ne ureknemo. Nadam se da ću tako nastaviti

Objavljeno:

Prva je Srbija posle četiri kola mundijalskih kvalifikacija i plan je da tu i ostane nakon sledećeg. Poslednji meč septembarskog dela trke za Katar je protiv Republike Irske u Dablinu, koji je bio taličan Orlovima u prethodnom ciklusu, gol Aleksandra Kolarova je trasirao put ka Svetskom šampionatu u Rusiji.

Tri boda su, dakle, imperativ za Orlove, da bi ostale rame uz rame u borbi za prvo mesto sa Portugalijom i sa tim se slaže Nikola Milenković, nezamenjivi štoper na desnoj strani terena.

- Pobeda je imperativ, a sa druge strane bi trebalo da budemo skromni, da verujemo u nas i naše kapacitete. Istovremeno i da budemo ambiciozni, da damo sve od sebe sutra da odnesemo kući sva tri boda - rekao je Milenković za sajt FSS.

Iako imaju samo jedan bod posle četiri kola i plasman na SP je za njih maltene nemoguća misija, Irci poručuju da će igrati na pobedu protiv Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport

- Nezgodni su, bilo je teško protiv njih i u Beogradu, a ovde će biti još mnogo teže. Igraćemo utakmicu sa mnogo duela, oni su navikli da tako igraju, sa mnogo dugih lopti, a mi ćemo pokušati da se nametnemo, da dominiramo terenom posedom, videćemo da li ćemo uspeti -

Dve poslednje utakmice u prethodnih nedelju dana, protiv Katara (4:0) i Luksemburga (4:1), dva Milenkovićeva gola.

- Hvala bogu dok je krenulo, da ne ureknemo. Nadam se da ću tako nastaviti - uz osmeh kaže Milenković.

I za Nemanju Gudelja jedina prihvatljiva opcija sutra veče u Dablinu je pobeda.

- Znamo da neće biti laka utakmica, Irska ima dobar tim, pokazala je to protiv Portugalije, poveli su rano 1:0 i dugo držali rezultat, dok Ronaldo nije rešio meč. Ipak, pokazali su da umeju da budu čvrsti, da je protiv njih teško igrati, ali mi verujemo u sebe, znamo da smo bolji tim i došli smo da uz dobru igru osvojimo tri boda - poručio je Gudelj.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

Vezista Sevilje je jedan od ljudi od poverenja selektora Stojkovića. Kao „osigurač“ ispred odbrane igrao je u sve četiri utakmice kvalifikacija, od toga tri od početka do kraja.

- Svi znamo otprilike šta je moj posao na terenu. Moj zadatak je da kada napadamo, ostanem da čuvam ostale igrače, zadnju liniju i da blokiram eventualnu kontru, a kada napadamo, da se povremeno pridodam. Mister ima poverenja u moj šut, daje mi slobodu da probam udarac, ali dok god je tu Mitrović, dok ovako rešeta, nema potrebe da se dodajem napadu - nasmejao se Gudelj.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.