IZ CRVENE ZVEZDE JASNI: Plaćanje NEĆEMO izvršiti, druga strana ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku!
Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

DRUGA STRANA PRIČE

IZ CRVENE ZVEZDE JASNI: Plaćanje NEĆEMO izvršiti, druga strana ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku!

Nakon današnje presude stiglo je i saopštenje iz Crvene zvezde

Objavljeno:

Srpski i italijanski klub na kraju će završiti na Sudu za arbitražu u sportu

Leće je dobio na prvostepenoj instanci, ali Crvena zvezda ne odustaje od pravne borbe, jer smatra da nije dužna da Italijanima plaća i penale zbog toga što nije izmirila obaveze po osnovu transfera Filipa Falka.

Poslovni direktor crveno-belih Marko Petrović u izjavi dostavljenoj medijima priznaje da Zvezda nije platila 1.000.000 evra za transfer Falka, ali podseća da su zbog korone klubovi samo u 2020. godini poslovali u minusu od 14.000.000.000 dolara.

FK Crvena zvezda
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Zbog toga mnogi kasne, tvrde u Ljutice Bogdana, uz napomenu da se i Zvezdi duguje. Te da Leće ima pravo da traži tih 1.000.000 evra, ali ne i penale i kamate zbog zakasnelih uplata.

“Minus u fudbalskom sistemu je doveo do pada tražnje za igračima kao i opšte krize likvidnosti među klubovima koji međusobno kasne sa izmirenjem obaveza. Na današnji dan Crvena zvezda ima potraživanja od nepunih tri miliona evra od čega je preko milion dospelo na naplatu. Za veći deo istih smo utužili druge klubove pred FIFA i CAS“, kaže Petrović.

Isto je i Leće uradio sa Zvezdom zbog Falkovog transfera.

“Za transfer Falka Crvena zvezda je prvobitno imala docnju u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćena dospela potraživanja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijanski klub je odmah istakao potraživanje za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili“, nastavlja Zvezdin poslovni direktor.

Nije prihvatila. Niti će - decidiran je Petrović.

“Iz tog razloga do konačne presude CAS-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti jer se ne slažemo sa potraživanjem koje je italijanski klub istakao. Koristimo sve pravne instrumente da zaštitimo Klub u ovom momentu, posebno od slučajevima kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednika i poslovnog partnera“.

Odlučiće Sud za arbitražu u sportu.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.