GODINE SU SAMO BROJ: Riberi menja klub, ali ne i ligu!
Foto: EPA/Claudio Giovannini

JOŠ MU SE IGRA

GODINE SU SAMO BROJ: Riberi menja klub, ali ne i ligu!

Frank blizu potpisa za novi klub

Objavljeno: 13:27h

Nije Fjorentina htela da nastavi avanturu sa Frankom Riberijem, ali ima ko hoće. Legendarni Francuz se nalazi pred potpisom ugovora za novog italijanskog prvoligaša Salernitanu.

Posle isteka ugovora u Firenci, Riberi je slobodan igrač i ne manjka mu ponuda ali bi on najradije da ostane u Italiji. Iako se tokom leta spekulisalo o šokantnom povratku u Bajern, pa interesovanju Liona, na kraju prelaznog roka su tri kluba ostala u igri. Italijanski prvoligaši Verona i Salertnitana, kao i turski Karagumruk. Riberi je glatko odbio poziv iz Turske, Verona nije poslala adekvatnu ponudu i sada je nadomak potpisa za klub iz Salerna.

Frank Riberi
foto: EPA/Claudio Giovannini

Novi prvoligaš je iskusnom asu ponudio jednogodišnji ugovor vredan 1.500.000 evra plus određene bonuse. To je daleko manje od 4.000.000 evra po sezoni koje je zarađivao kao najplaćeniji igrač u klubu, ali sada je i dve godine stariji u odnosu na vreme kada je došao u Italiju. U 38. godini teško da može da očekuje neku mnogo bolju ponudu.

Istina, ni Salernitana nije neka premija jer joj se predviđa ekspresan povratak u Seriju B s obzirom da je odradila jako mršav prelazni rok. Ali možda baš Riberi bude “iks” faktor koji će pomoći Granatama da sačuvaju prvoligaški status.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.