BRAZILSKI MEDIJI SE SPRDAJU SA NEJMAROM: "Trudni dečače, ne može se igrati s takvom TRBUŠINOM!"
Foto: EPA/Claudio Reyes

nagađaju čije dete nosi

BRAZILSKI MEDIJI SE SPRDAJU SA NEJMAROM: "Trudni dečače, ne može se igrati s takvom TRBUŠINOM!"

Uprkos seriji pobeda, glavna tema novinara je loša partija Nejmara, ali i njegov nesportski izgled

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je sinoć Čile s 1:0 u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Brazilci su vezali sedam pobeda u kvalifikacijama i igraju stvarno odlično. Nejmar je ponovo predvodio svoju zemlju, ali je dobio žestoke kritike zbog loše partije, a mediji u Brazilu i tamošnja javnost zameraju napadaču Pari Sen Žermena nedostatak fizičke spreme i vidljiv višak kilograma.

Upravo je Nejmar u prvom delu propustio dve sjajne šanse za Brazil, da bi rezervista Everton Ribeiro u nastavku doneo tri boda Kariokama.

"Trudni dečak" je nadimak kojim je jedan brazilski medij "počastio" veliku zvezdu.

- Razumemo zašto nije izgledao dobro, pa ne može se tek tako trčati i igrati s ovakvom trbušinom - navodi se na jednom sajtu, dok drugi piše da je "Nejmar popio dve koka kole, pojeo porciju čipsa sa sirom i slaninom, pa ispušio dve cigare".

Brazilske novinare takođe je iritirala Nejmarova igra. Mnogi od njih smatrali su da je selektor Tite fudbalera trebalo da skloni s terena, ali je on ostao do kraja.

- Tite je Nejmarov talac i nikada ga ne vadi iz igre. To će učiniti jedino ako Nejmar na nosilima bude napustio teren. Tretiraju ga drugačije od svih ostalih jer je jedina superzvezda, ali to ne bi trebalo da bude slučaj. To je smešno. Zašto ga držati 90 minuta na terenu? Vidi se da nije u formi i ovo je bila njegova najgora utakmica u dresu Brazila. Ima prekomernu težinu i ne može da igra. Čini se da je došao direktno s odmora i da tamo nije razmišljao o utakmicama i sezoni - piše Renato Maurisio Prado, novinar UOL Esportea.

Tite
foto: AP

Brazil u nedelju igra protiv Argentine na svom terenu, a zatim 10. septembra protiv Perua. Nakon sedam kola, Brazil ima maksimalan učinak od 21 boda, Argentina je druga sa šest bodova zaostatka.

Uprkos dobrim rezultatima, Nejmar je na žestokom udaru kritičara i ostaje da se vidi hoće li to naterati selektora Titea da ga u narednim mečevima ranije izvede iz igre ili čak pošalje na klupu a nekom drugom da priliku da bude starter.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.