ZNA STANOJEVIĆ KAKO JE VODITI PARTIZAN PROTIV PORTUGALACA: Bilo je to pre 11 godina!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

sledi duel

ZNA STANOJEVIĆ KAKO JE VODITI PARTIZAN PROTIV PORTUGALACA: Bilo je to pre 11 godina!

„Nadamo se da ćemo dobro sleteti u Ponta Delgadu, teško je za prizemljavanje"

Objavljeno: 11:24h

Prema zvaničnim podacima, poslednja vulkanska erupcija na Azorskim ostrvima zabeležena je 1957. godine. U Partizanu priželjkuju da naredna bude na prelazu iz četvrtka u petak, ali da magma koju će izbaciti crno-beli potekne Ponta Delgadom, sprži ambicije Santa Klare i omogući prohodnost srpskom predstavniku ka grupnoj fazi Lige konferencija.

Aleksandar Stanojević
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Na ostrvu San Migel, inače vulkanskog porekla, jedini naš preostali tim u trećem po rangu UEFA takmičenju želi da aktivira dovojno snažne emocije, nalik onima iz revanša sa Sočijem, i preko tima koje je bez primljenog gola eliminisao makedonski Škupi i slovenačku Olimpiju stekne dobre izgleda da narednog četvrtka u Beogradu priredi Grobarima još jedno veče za uživanje.

Dotle..

„Nadamo se da ćemo dobro sleteti u Ponta Delgadu, teško je za prizemljavanje... A nadam se da će vulkan prodaditi u mojim igračima“, slikovit je šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević pred meč sa šestoplasiranim timom predthodnog prvenstva Portugala. „Pripremamo se kao za svaku jaku utakmicu, u Sočiju nas je sačekala velika vlažnost vazduha, iznad 90 odsto, znamo šta nas čeka u Atlantiku, s tim da je temperatura niža nego u Rusiji“.

Aleksandar Stanojević
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Biće ovo Stanojevićev drugi suasret sa portugalskim fudbalom. U jesen 2010, takođe na klupi Partizanam sauoči se sa Bragom i pretrpeo dva poraza u grupnoj fazi Lige šampiona (0:1, 0:3).

„Prošlo je 11 godina, fudbal se promenio, drugačije se igra... Tadašnja Braga je završila kao trećeplasirana u grupi sa nama, a kasnije dogurala do finala Lige Evrope. Portuglaci su do ovog leta bili prvaci Evrope, liga im je zahtevna, Braga jeste veći klub, ali Santa Klara je u ekspanziji, napreduje iz godine u godinu“.

A trenutno se suočava sa kadrovskim problemima, 14 igrača je odsutno zbog infekcije virusom korona.

„Dvomeč sa Olimpijom odigrala je samo bez trojice standardnih fudbalera. Tačno, dosta je obolelih, ali samo tri igrača su iz najboljih 11. Što se nas tiče, imamo veće kadrovske probleme. Nedostaju nam Nemanja Jović, Saša Zdjelar, Danilo Pantić, Aleksandar Šćekić je rovit... Videćemo kako ćemo se organizovati“.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.